Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDESTACADESLes famílies demanen més recursos, investigació i suports en el Dia Mundial...

Les famílies demanen més recursos, investigació i suports en el Dia Mundial de l’Alzheimer

És una malaltia que afecta a més de 800.000 persones arreu d’Espanya

acra-formació-animació-sociocultural-cures-alzheimer
La pèrdua de la memòria i les habilitats és un dels primers símptomes de la malaltia // Foto: Arxiu

El 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data triada per l’Organització Mundial de la Salut i la Federació Internacional d’Alzheimer. El propòsit d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i sol·licitar el suport i la solidaritat de la població en general, d’institucions i d’organismes oficials, cap a les persones que pateixen Alzheimer i els seus familiars.

L’Alzheimer és una malaltia que afecta a més de 800.000 persones arreu d’Espanya, i més de 86.000 a Catalunya. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa, lentament progressiva que més enllà d’afectar a la memòria, la capacitat d’orientació o el llenguatge, també té implicacions en l’estat d’ànim i en la presa de decisions.

La pèrdua de memòria és un dels símptomes més coneguts de l’Alzheimer, encara que la reducció de la capacitat memorística no és l’únic símptoma associat a la demència. Un indicador que ens pot fer pensar en un inici d’Alzheimer és tenir dificultats per trobar les paraules adequades a l’hora de mantenir una conversa amb algú.

La demència causa una sèrie de pèrdues que es van incrementant a mesura que avança la malaltia. És per això que poc a poc, aniran augmentant més les dificultats per a realitzar les tasques de la vida diària que abans, les persones amb Alzheimer, realitzaven autònomament (ús d’electrodomèstics, cuinar, comprar, etc.).

L’Alzheimer no té cura, però sí que existeixen tractaments que ajuden a alleujar o alentir els seus símptomes. El tractament més eficient inclou una pauta farmacològica receptada per un neuròleg combinat amb intervencions no farmacològiques com pot ser l’estimulació cognitiva.

Són moltes les reivindicacions que es fan amb motiu del Dia Internacional de l’Alzheimer. A nivell de Catalunya, des de la FAFAC, la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer, es demana una implementació immediata del Pla de Demències de Catalunya, més inversió en investigació i teràpies assistencials i més ajuts a les famílies afectades.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content