Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciEntitatsAcord de FECETC amb la patronal de l’Hospitalet i el Baix Llobregat...

Acord de FECETC amb la patronal de l’Hospitalet i el Baix Llobregat per assessorar les empreses sobre contractació de persones amb discapacitat

Incidirà en l’obligatorietat d’aplicar la reserva del 2% en les empreses amb més de 50 treballadors

acord fecetc patronal hospitalet baixa llobregat contractació persones amb discapacitat
Rosa Fiol i Josep Maaria Solanellas en el moment de la signatura de l’acord // Foto: FECETC

El president de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), Josep Maria Solanellas, i la directora general i vicepresidenta de l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i Baix Llobregat i de la Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL-UPMBALL), Rosa Fiol, van signar el 14 de setembre un conveni de col·laboració per oferir als socis d’AEBALL-UPMBALL condicions avantatjoses en assessorament en matèria de contractació de persones amb discapacitat.

Entre altres coses, el conveni preveu informar a les empreses del Baix Llobregat sobre l’obligatorietat d’aplicar la reserva del 2 per cent de treballadors amb discapacitat a les empreses de més de 50 treballadors, tal com marca la llei, així com les opcions al seu abast per complir aquesta obligació quan no sigui possible la contractació directa.

A més, s’oferirà assessorament, amb tarifes especials, en matèria de Llei General de la Discapacitat, per a la obtenció del certificat d’excepcionalitat per a la contractació de persones amb discapacitat i per tramitar mesures alternatives a aquesta contractació. També farà, si s’escau, accions d’acompanyament i formació a les persones que siguin el referent de l’empresa en matèria de diversitat. FECETC posarà així mateix a l’abast de les empreses els seus serveis d’orientació i intermediació laboral i els d’ajustament de la persona amb discapacitat al seu lloc de treball.

Informació i sensibilització

D’altra banda, a partir del conveni es preveu informar mensualment a les empreses d’aquells canvis legals que es puguin haver produït en la matèria o d’aquelles novetats que els puguin ser d’interès en aquest camp. L’elaboració de plans de diversitat, accessibilitat i igualtat i les accions de sensibilització són altres accions previstes al conveni, les condicions del qual s’actualitzaran anualment.

Per al president de FECETC, Josep Maria Solanellas, aquest conveni “està en línia amb la nostra voluntat de donar a conèixer i promoure el compliment de la normativa que obliga les empreses a contractar persones amb discapacitat però que encara és una gran desconeguda, cosa que fa que el seu compliment sigui molt baix”. Solanellas afegeix que “les persones amb discapacitat tenen moltes més dificultats que la resta de la població per accedir al mercat laboral, i per això calen més suports i mesures per afavorir no només la seva contractació sinó també la seva continuïtat al mercat laboral”.

La vicepresidenta i directora general d’AEBALL M. Rosa Fiol, confirma que “aquest acord de col·laboració servirà per a fomentar la integració sociolaboral de persones amb discapacitat a les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat”. Així, segons Fiol, “les empreses sòcies d’AEBALL gaudiran de condicions avantatjoses d’accés als serveis de FECETC, com un servei d’orientació, formació, intermediació i contractació de persones amb discapacitat”.

FECETC, federació creada el 1992, és la patronal que agrupa 83 centres especials de treball (CET), que donen feina a més de 6.800 treballadors, dels quals un 80 per cent té alguna discapacitat. Els CET són aquelles empreses en les quals almenys un 70 per cent de la plantilla està integrada per persones amb alguna discapacitat.

AEBALL és l’organització empresarial de representació, gestió, defensa, coordinació i foment dels interessos professionals de les empreses que exerceixen activitats econòmiques dins de l’àmbit comarcal de L’Hospitalet i el Baix Llobregat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content