Divendres, 22 octubre 2021
IniciEducació InclusivaLes Escoles d’Educació Especial denuncien la manca d’un pla específic per als...

Les Escoles d’Educació Especial denuncien la manca d’un pla específic per als seus alumnes

infant en cadira de rodes escoles educació especial

Dincat, que representa a 60 escoles d’educació especial de tot Catalunya, ha denunciat que el Departament d’Educació està prenent decisions relacionades amb aquests centres sense tenir en compte les necessitats reals del sector, els seus alumnes i els familiars.

Una d’aquestes decisions ha estat la d’informar que no hi haurà escola compartida el curs vinent, una mesura que ha agafat al sector per sorpresa, ja que els Departament els havia assegurat que encara s’estava treballant amb un grup d’experts, a una reunió que va tenir lloc el passat 18 de maig,

Tot i que des del sector comprenen que aquesta decisió ha estat presa per motius de prevenció sanitària -les persones amb discapacitat intel·lectual són un col·lectiu vulnerable davant un possible contagi de la Covid-19 -, lamenten que no hagi estat acompanyada d’alternatives que tinguin en compte les necessitats de les escoles d’educació especial, els seus alumnes i familiars.

L’escola compartida, en que els alumnes amb necessitats especials poden alternar l’escola ordinària amb l’escola d’educació especial, és una de les principals claus d’inclusió de l’alumnat amb discapacitat intel·lectual.

A aquesta decisió, se li ha de sumar la manca d’un pla específic per a la reincorporació dels alumnes amb necessitats educatives especials, amb quins espais i suports comptaran, ni com es gestionarà perquè aquest col·lectiu no vegi afectat el seu desenvolupament no aprenentatge.

Per tot plegat, Dincat exigeix a l’administració que comenci a definir un pla concret per a les escoles d’educació especial que garanteixi el benestar d’aquests alumnes i dels seus familiars i, en cas que es retardi la seva incorporació, busqui alternatives de suport adequades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

  1. Podemos llamarlo discriminación por fuerza mayor
    Vaya ahora me dicen que esto ya estaba dicho pues bueno pues lo reitero es discriminación y punto

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES