Diumenge, 5 desembre 2021
IniciGent GranEls familiars podran visitar les residències de gent gran i persones amb...

Els familiars podran visitar les residències de gent gran i persones amb discapacitat a la fase 2

persona gran en cadira de rodes visita familiars
Els usuaris de residències de gent gran tornaran a rebre visites a la fase 2 // Foto: Síndic de Greuges

El Ministerio de Sanidad ha donat llum verda a la petició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de permetre les visites generalitzades de familiars a les residències de gent gran a la fase 2, una mesura que en principi estava prevista per a la fase 3.

Concretament, el Govern central ha decidit permetre les visites a gent gran i persones amb discapacitat en centres residencials i habitatges tutelats en els que no hi hagin casos confirmats de Covid-19, o en els que no hi hagi cap resident en període de quarantena per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de coronavirus.

fiare banca etica crowdfunding

Segons va anunciar la consellera Alba Vergés poc abans que Sanidad aprovés aquesta mesura, que el criteri de la Generalitat també contempla la possibilitat de visites en casa de final de vida i de persones que per motius de la seva malaltia requereixin d’ajuda d’un familiar en les fases 0 i 1.

La consellera va insistir en que aquestes visites es realitzarien sota estrictes mesures de seguretat, en franges horàries concretes i prèvia autorització del centre; y que els familiars que visitin les residències se’ls prendrà la temperatura, hauran de portar mascaretes, desinfectar les sabates abans d’entrar i rentar-se les mans.

En la compareixença telemàtica de la cap del Departament de Salut, també es va explicar un sistema de classificació per residències de gent gran per organitzar el desconfinament dividit en tres categories: categoria verda (residències sense casos), categoria taronja (algun cas positiu però sectoritzat i aïllat), i categoria vermella (centres amb positius i alt risc de contagi).

Finalment la consellera va explicar que està prevista que en la fase 2 es recuperin els serveis externs no essencials en les residències en les categories verda i taronja.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES