Les entitats de salut mental i addiccions reclamen al Govern que aquests àmbits siguin una prioritat de país

Demanen recursos econòmics i un impuls polític

salut-mental-addiccions-govern-prioritat-país
Un moment de la reunió de treball al Palau de la Generalitat // Foto: Salut Mental Catalunya

Representants de diverses entitats del sector de la salut mental i les addiccions de Catalunya es va reunir dimecres amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i diversos membres del Govern per demanar establir un nou full de ruta que faci possible situar aquest dos àmbits en primera línia de les polítiques públiques. Això significa principalment dotar-los de recursos econòmics i un impuls polític que permetin un acompanyament de qualitat de les persones.

El president Torra, en aquest sentit, va emplaçar les entitats al pròxim mes de setembre per tal d’abordar una estratègia per al període 2020-2022, com a seguiment del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions 2017-2019.

BANER_300X250

L’any 2014 es va definir una primera estratègia a tres anys d’aquest Pla com una aposta d’ampli consens entre persones amb problemes de salut mental i addiccions, llurs famílies, les entitats del sector i els seus professionals i la Generalitat. Dimecres les entitats van reclamar refermar aquesta aposta per seguir afrontant els nous reptes en l’àmbit de la salut mental i les addiccions i van demanar que aquest Pla sigui l’impulsor d’una estratègia àmplia de país.

Les entitats del sector de la salut mental –Ammfeina Salut Mental Catalunya, Associació Encaix, BCN Salut Mental, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Federació Catalana de Drogodependències, Federació Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental, La Unió, VEUS (entitats de salut mental en primera persona)- van valorar positivament la voluntat del Govern mostrada pel president Torra, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés, el secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies i l’assessora en l’Àmbit Social de la Presidència, Anna Figueras.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*