Divendres, 22 setembre 2023
IniciDESTACADESEl Govern presenta l’estratègia del Pla Integral d’atenció a les persones amb...

El Govern presenta l’estratègia del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

carles puigdemont pla salut mental drogodepenències
Carles Puigdemont a la presentació que es fa fer al Palau de la Generalitat // Foto: gencat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va refermar ahir el compromís del Govern per “millorar el benestar de les persones que pateixen un trastorn mental o addició i de les seves famílies, però també a fer una societat més inclusiva”.

Durant el decurs de la presentació de la nova estratègia 2017-2019 del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, que es va presentar al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu va assegurar que el nou pla “ens interpel.la a tots per aconseguir una societat més justa i inclusiva, amb l’objectiu d’assolir la igualtat social” i “és l’exemple que junts podem construir un país on les persones puguem viure millor”.

ICF23_Baner Financament-300x600

Pel president, “només amb aquesta complicitat, aquest compromís i aquesta col·laboració de totes les institucions, les entitats i les persones del nostre país per un objectiu comú, garantirem un futur millor per a les persones amb trastorn mental i addiccions i a les seves famílies”.

El cap de l’Executiu, va aprofitar també per agrair el treball conjunt fet fins ara amb les entitats del sector de la salut mental, els proveïdors  de serveis, els  professionals, els familiars i entitats en primera persona, amb la col·laboració d’organitzacions expertes del món acadèmic i de l’Obra Social La Caixa, i va assegurar que només així s’aconsegueix “afrontar reptes en situacions complexes, prioritzar l’enfocament i centrar esforços”.

En aquest punt, el president va subratllar la “professionalitat, expertesa i el reconeixement  al compromís de les entitats socials de l’àmbit de la salut mental” i va assegurar que “la seva implicació ens ha permès avançar més i millor, i amb més rapidesa”. En la mateixa línia, va aprofitar per agraït també als treballadors públics la seva feina, mentre els va convidar a “continuar avançant des de la màxima transversalitat i coordinació”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les noves línies estratègiques presentades ahir inclouen 29 objectius i 71 actuacions que incorporen nous reptes i donen continuïtat o en reforcen d’altres. Es tracta d’un document que conté  “principis i valors que  neixen alineats amb les recomanacions de la Unió Europa” i que es basen en la promoció i la prevenció; l’atenció basada en els drets de les persones; la integració de les intervencions entre les diferents xarxes, d’atenció primària i especialitzades, i entre els serveis socials dels diferents àmbits; el desenvolupament d’un model d’atenció basat en la comunitat, que afavoreix la recuperació de les persones i la inclusió social; i la formació com a eina de millora contínua i per garantir la qualitat del servei.

Durant la seva intervenció, el president va avançar que de cara al pressupost per al 2017 s’han previst incrementar al voltant d’un 15% la partida destinada a la salut mental, uns 75 milions, per reforçar la xarxa comunitària infantil i d’adults amb més professionals, millorar els centres d’atenció a les  drogodependències, implantar el model d’escola inclusiva, incrementar la xarxa social (residències i llar residència per TM i addiccions), reforçar l’atenció en el sistema penitenciari, reforçar l’atenció a adolescents en el sistema de protecció.

A més del president de la Generalitat van intervindre a la presentació el secretari del Govern i president de la Comissió Interdepartamental del Pla Integral, Joan Vidal de Ciurana; el president de la Federació Salut Mental Catalunya, Israel Molinero; el president de la Federació Veus, Edgar Vinyals, i el president del Fòrum de Salut Mental; Enric Arqués.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content