Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALLes Biblioteques Municipals de Reus programen un segon cicle de contes inclusius

Les Biblioteques Municipals de Reus programen un segon cicle de contes inclusius

Amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat, arrenca avui i s’estendrà fins el mes de desembre 

Cartell L'hora del conte ajuntament de reus biblioteques municipals
Cartell de L’hora del conte’ // Foto: Ajuntament de Reus

Les Biblioteques Municipals de Reus ha programat un segon cicle de contes inclusius amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat. Totes les sessions es faran a les 17.30 h. Dimecres, a la Biblioteca Central Xavier Amorós i dijous, a la Biblioteca Pere Anguera. L’Associació Down Tarragona obre aquest cicle avui, dimecres 20 de març. Després, el 17 i 18 d’abril, ho farà l’Associació Aspercamp; el 18 i 19 de setembre, l’Associació d’Alzheimer, i el 4 i 5 de desembre, +Tu Fundació de Suport.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Consell Municipal de la Discapacitat, un ens coordinat per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, i les Biblioteques Municipals de Reus, que formen part de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística, és donar a conèixer les entitats que formen part d’aquest ens als usuaris/àries de les biblioteques i promoure la inclusió mitjançant contes que conviden a la reflexió entorn d’aquest tema i que estan editats de manera que els poden llegir infants amb dificultats.

Les Biblioteques Municipals de Reus van dedicar l’any 2023 a la millora de l’accessibilitat en totes les vessants i va ser llavors que es va contactar amb el Consell Municipal de la Discapacitat. Fruit d’aquesta col·laboració es va adquirir material inclusiu a través del Fons Next Generation.

Fons Next Generation

Les biblioteques Municipals de Reus van rebre el 2023 10.000 euros dels Fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) en el marc de la convocatòria de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest ajut es va destinar a l’adquisició de llibres que afavoreixen la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables. Una bona part d’aquesta quantitat es va destinar a adquirir materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran. A l’hora de fer aquestes adquisicions van comptar amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content