Dimecres, 30 abril 2025
IniciINCLUSIÓ SOCIALASPAYM presenta una guia de bones pràctiques pionera en el suport a...

ASPAYM presenta una guia de bones pràctiques pionera en el suport a la vida independent

Es tracta d’una iniciativa destinada a persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques

guia bones pràctiques suport vida independent
La fisioteràpia és fonamental en la vida de les persones amb lesió medul·lar // Foto: ASPAYM

ASPAYM ha presentat una guia de bones pràctiques destinada a facilitar el camí cap a una vida independent per a persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques. Aquest document, fruit de la col·laboració entre la Federació Nacional d’ASPAYM, diverses entitats territorials i el suport de la Fundació ONCE, ja es troba disponible per a descàrrega gratuïta al web del CEDID.

L’objectiu principal d’aquesta guia és proporcionar un suport pràctic i efectiu a les persones amb discapacitat, basant-se tant en accions existents que han demostrat ser eficaces com en la cerca de noves iniciatives replicables. Per tal d’assolir aquest objectiu, s’han involucrat treballadors de diverses entitats d’ASPAYM, com ara les de les comunitats d’Astúries, Galícia, Castella i Lleó, Catalunya, Granada, Madrid i Toledo. El document aborda diverses àrees d’interès, incloent-hi la rehabilitació, l’habitatge, l’accessibilitat, l’assistència personal, l’ocupació i el suport entre iguals.

Una de les característiques destacades d’aquesta guia és el seu enfocament multidisciplinari. En el camp de la rehabilitació física, s’hi destaquen casos d’èxit com el Mètode EPA i els centres FISIOMER. Pel que fa a l’habitatge i l’accessibilitat, s’enumeren bones pràctiques com el Servei Integral d’Habitatge Accessible (SIVA) i l’Oficina d’Accessibilitat Universal. L’assistència personal és abordada a través de casos com l’OVI (Oficina de Vida Independent), mentre que s’explora l’acompanyament en la inserció laboral amb programes com el Projecte ALBA i Empreses sense Barreres. La guia també introdueix l’aplicació Tàndems, que facilita la tutela digital mitjançant persones veterans voluntàries cap a individus amb lesions medul·lars recents, amb el suport d’OFESAUTO.

A més de les pràctiques específiques, la guia de bones pràctiques també ofereix una visió general dels conceptes bàsics relacionats amb la vida independent i la lesió medul·lar. Conclou amb un apartat que presenta els reptes i perspectives de futur, assenyalant l’esperança i l’evolució continuada cap a una major inclusió i suport per a les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.