
Sota l’eslògan “El dia de les malalties neuromusculars anem de la mà” ciutats com Bilbao, Barcelona, Madrid, Sevilla, Pamplona, València, Huelva, Les Palmes, Donòstia, Còrdova, Corunya, Granada o Gijón, entre d’altres, sortiran al carrer el proper 15 de novembre per realitzar diferents cadenes humanes amb persones agafades de les mans en llocs emblemàtics amb motiu del Dia de les Malalties Neuromusculars.
Totes aquestes activitats estaran organitzades per la Federació ASEM i les seves associacions membres, que han fet crida per la participació ciutadana amb la finalitat de fomentar la visibilitat i conscienciació de la societat ver les malalties neuromusculars, les persones afectades i les seves famílies.
Amb motiu d’aquesta data, la Federació ASEM també reclama el reconeixement de les necessitats específiques del col·lectiu que representa, des de la perspectiva de la participació, amb un enfoc inclusiu, en que la disminució de la força muscular no suposi un obstacle en el desenvolupament de la persona com ésser social.
A més d’aquestes concentracions, durant aquests dies s’està desenvolupant una campanya a les xarxes socials amb el hastagh #DELAMANO15N per penjar fotografies de persones agafades de les mans com a simbologia de la força de l’amistat i la solidaritat per sobre de les barreres i els prejudicis socials. De moment ja s’han penjat més de 500 imatges que serviran per elaborar un gran àlbum solidari.
Com expressa Cristina Fuster, Presidenta de Federació ASEM: “Vivim en una societat que a més de les barreres arquitectòniques, ens trobem també amb les barreres i prejudicis socials, per les que s’etiqueta a les persones com a ‘discapacitats’ sense adonar-se’n que la realitat és que tots i totes tenim unes capacitats, que totes les persones tenim les nostres qualitats i també les nostres limitacions. Per això des de la Federació ASEM creiem que s’han de fer polítiques socials i educatives en valors, que considerin la diversitat i garanteixin l’accés universal de totes les persones per igual als sistemes sanitaris, laboral, educatiu i social”.