Un grup de persones cegues s’acosten a la geologia tàctil visitant Expominer

És una activitat promoguda per la Delegació territorial d’ONCE Catalunya

geologia-tactic-fira-expominer-persones-cegues
La mostra acostarà a les persones cegues al món dels minerals // Foto: ONCE Catalunya

Avui un grup de persones afiliades a l’ONCE realitzaran una visita a Expominer per tal de conèixer el món dels minerals. El saló acollirà una exposició de geologia tàctil que, organitzada per l’Associació Mineralògica d’Interès Científic i Social (AMICS), i l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), té per objectiu ajudar a percebre algunes de les propietats organolèptiques (sabor, textura, olor o temperatura) de roques, minerals i fòssils.

D’aquesta manera, a través del tacte, els visitants podran acostar-se d’una manera alternativa i sensorial a una ciència tan visual com és la geologia, i les persones cegues, en particular, podran descobrir nous aspectes relacionats amb aquest món.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta visita ve com a continuació de la xerrada que el passat 3 d’octubre va realitzar el membre de l’Associació Mineral UP de Barcelona, Jaume Callén, a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya sota el títol “Geología-Mineralogia i Paleontologia Sensorial” i que va servir per endinsar els assistents en el coneixement dels minerals.

Expominer, que enguany se celebra de l’11 al 13 de novembre al Palau 1 del recinte firal de Montjuïc, tornarà a ser un referent del sud d’Europa per adquirir, intercanviar i vendre tot tipus de minerals, meteorits, fòssils o joies que presentaran 124 expositors, el 36% internacionals de més d’una quinzena de països.

BANER_300X250

Organitzat anualment per Fira de Barcelona, aquesta mostra permet admirar exposicions de fòssils i d’ossos o pell de dinosaures, aprendre la tècnica del ‘batuda’ per buscar l’or, trobar meteorits en un sorral, tastar aigua i distingir-ne les propietats o descobrir com diferenciar minerals a través del tacte són només algunes de les activitats que es poden realitzar al saló Expominer, que es confirma un any més com a plataforma de divulgació de coneixement del món de la mineralogia i ciències de la terra.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*