Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciOpinióLavabos adaptats o magatzem de trastos?

Lavabos adaptats o magatzem de trastos?

enganxina-lavabos-adaptats-magatzem-trastos

Alguns locals públics, restaurants, bars, disposen de lavabos adaptats per a persones usuàries de cadira de rodes després d’haver realitzat les obres pertinents d’accessibilitat per voluntat pròpia o perquè la normativa els obliga a demanar la llicència d’obertura per canvi d’activitat comercial.

La sorpresa i decepció ve quan vas a utilitzar-los i et responen que t’esperis un moment. Reacció estranya ja que a ningú amb cos normatiu li fan esperar quan tenen una necessitat fisiològica. Responen així doncs fan servir aquest espai com a magatzem d’objectes diversos aliens a la utilitat destinada i necessiten temps per a retirar el que han col·locat dins.

anunci guies d'arrel

M’he trobat en aquest tipus de lavabos / magatzem: pals de fregar, caixes de rotllos de paper de vàter, caixes de detergent, lleixiu, caixes apilades de begudes, llaunes, ampolles de licors, caixes amb aliments per al restaurant, sacs de patates (per cert res higiènic ajuntar lavabo i aliments), taules i cadires de terrassa, penjadors amb roba del personal, motxilles, sabates, bicicletes, patinets, fins i tot un despatx sencer de l’administració d’un restaurant amb telèfon, fax, ordinador, etc …

La qüestió és que si els han atorgat la llicència d’obertura gràcies a l’adaptació del local no poden usar aquests espais per a usar-los com a magatzem i si necessiten un magatzem han d’habilitar un espai a part per a tal ús.

Us animo que cada vegada que us trobeu amb aquesta situació demaneu el llibre de reclamacions. Només són uns minuts però aconseguirem que altres persones no es trobin amb el mateix problema.

… si us ve de gust us imprimiu aquest disseny en paper adhesiu i el pegueu a la porta del lavabo …

Xavier DuacastillaImperdibles Xavi Dua

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content