Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDestacadesL’augment dels preus provoca que 1 de cada 10 persones amb discapacitat...

L’augment dels preus provoca que 1 de cada 10 persones amb discapacitat no pugui pagar la factura de la llum

COCEMFE llança la campanya #DiscapacidadConLuz per denunciar que aquesta situació està afectant a la qualitat de vida del col·lectiu

campanya concemfe discapacitat llum
Imatge de la campanya #DiscapacidadConLuz // Foto: COCEMFE

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) ha posat de manifest que la factura de la llum està tenint un gran impacte en l’economia de les persones amb discapacitat, ja que el 70% de les persones del col·lectiu tenen dificultats per fer front a la mateixa, ja que suposa una part important dels seus ingressos. De fet, una de cada deu persones (11%) declara que no és capaç de pagar-la i fins al 22% ha hagut de deixar de pagar alguna factura de la llum el 2021 per no tenir prou diners. En la mateixa línia, el 79% de les persones amb discapacitat han hagut de canviar els seus hàbits de consum elèctric per ajustar-se a les hores en què el preu és més econòmic, una opció que no està a l’abast de tothom.

Aquestes xifres són el resultat d’una recent consulta realitzada per la Confederació, que davant la situació, i coincidint amb Dia Internacional de la Llum, que se celebra el pròxim 16 de maig, a posat en marxa la campanya #DiscapacidadConLuz, per posar de manifest l’elevada factura de la llum a què s’han d’enfrontar les persones amb discapacitat i que accentua la seva situació de pobresa energètica, així com reclamar mesures que els permetin dur a terme una vida digna. 

banner newsletter oferta 50%

COCEMFE explica que les persones amb discapacitat física i orgànica necessiten fer un consum elèctric constant per al seguiment correcte del seu tractament o l’ús de tecnologies i recursos per a la vida independent com, per exemple, els sistemes domòtics, grues d’elevació o trasllat, dispositius d’hemodiàlisi, màquines d’oxigen, bombes de perfusió, tractaments intravenosos, nebulitzadors, climatitzadors o fins i tot per carregar les bateries de les cadires de rodes.

En aquest sentit, el president de COCEMFE, Anxo Queiruga, incideix que “a la despesa addicional que suposa tenir una discapacitat, ara s’està sumant una factura elèctrica que ens obliga a pagar més només per respirar, moure’ns o mantenir el nostre estat de salut” .

“El 80% de les persones que van participar en aquesta consulta van afirmar que els ajuts existents per fer front a la factura de la llum no tenen en compte les circumstàncies sanitàries, socials i econòmiques específiques de les persones amb discapacitat”, argumenta Queiruga, que demana mesures permanents i integrals que permetin a les persones amb discapacitat més vulnerables ia les famílies dur una vida digna.

Situació límit a les entitats

COCEMFE també alerta que algunes entitats de l’àmbit de la discapacitat ha hagut de prioritzar l’atenció de les persones a les que atenen i deixar de pagar la factura de la llum.

La Confederació assegura que si continua aquesta situació, es produirà un detriment en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, ja que el 35% de les persones enquestades ha afirmat que ja ha reduït o limitat els seus tractaments i teràpies per fer front al pagament de la llum. fins i tot més del 60% ha advertit que la seva salut es veurà perjudicada si les tarifes actuals es mantenen.

“No puc posar la bomba de calor quan la necessito, ho he de fer a hores que el preu és més baix i en conseqüència passo fred i els meus músculs s’engarroten”, explica una de les participants de l’enquesta sobre això.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content