Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciAccessibilitat UniversalL’Ajuntament de Tàrrega destinarà 105.453 euros per millorar l’accessibilitat de diversos equipaments...

L’Ajuntament de Tàrrega destinarà 105.453 euros per millorar l’accessibilitat de diversos equipaments municipals

Amb una subvenció que rebrà procedent dels fons europeus Next Generation

escola municipal de música tarrega millora accessibilitat
L’Escola Municipal de Música serà un dels espais que milloraran la seva accessibilitat // Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega rebrà una subvenció que ascendeix a 105.453,99 euros procedents dels fons europeus Next Generation per a finançar la millora de l’accessibilitat física i comunicativa de diversos equipaments municipals. Els ajuts, que gestiona la conselleria de Drets Socials de la Generalitat, aniran destinats concretament a eliminar les barreres arquitectòniques del Poliesportiu, el Centre La Solana, l’Escola Municipal de Música (EMMT) i el Centre d’Entitats. Alhora, el pla elaborat pels serveis tècnics municipals preveu implementar el web de l’Ajuntament de Tàrrega, l’App municipal i la Seu Electrònica per tal de facilitar-ne la navegació per a les persones amb discapacitat visual i cognitiva.

anunci guies d'arrel

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha destacat “la voluntat del consistori per garantir l’accessibilitat universal i eliminar tota mena de barreres, ja siguin físiques o comunicatives, que impedeixin la participació plena de totes la ciutadania en igualtat de condicions en els diversos àmbits de la nostra societat”. De la mateixa manera, Pijuan ha afegit que “aquestes ajudes dels fons europeus són cabdals perquè puguem reduir les desigualtats i oferir una atenció més accessible, comunitària i propera tot vetllant per garantir el dret a l’autonomia de les persones”.

Les actuacions subvencionables per aquestes ajudes inclouen mesures per resoldre les mancances d’accés per a les persones amb mobilitat reduïda que presenten actualment el Poliesportiu Municipal, La Solana l’Escola de Música i el Centre d’Entitats. En tots aquests espais és previst habilitar itineraris accessibles, ampliar les zones de pas i instal·lar mecanismes que permetin salvar les escales existents, alhora que s’adaptaran els banys per a persones amb algun tipus de discapacitat.

Banner 300x250px EnBucle3

D’altra banda, per tal de facilitar l’accessibilitat per a les persones que pateixen alguna discapacitat visual i/o cognitiva a les plataformes de comunicació i gestió que l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania, el consistori actualitzarà el web del consistori, l’App i la Seu Electrònica. Així doncs, “Tàrrega proporcionarem un accés equitatiu i en igualtat d’oportunitats per a tots els usuaris, factor clau en la transformació digital”, afirma l’alcaldessa.

Per materialitzar totes aquestes accions en matèria d’accessibilitat l’Ajuntament de Tàrrega preveu invertir un total de 180.186,74 euros, dels quals 105.453,99 (que corresponen al 60% i a la quantitat màxima sol·licitada segons fixaven les bases de les subvencions) es finançaran amb ajuts europeus Next Generation. Està previst que els treballs d’adequació s’executin en el decurs de l’any 2023.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content