Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciAccessibilitat UniversalNova convocatòria del programa ‘Sense Barreres’ per ajuts a obres d’accessibilitat als...

Nova convocatòria del programa ‘Sense Barreres’ per ajuts a obres d’accessibilitat als edificis d’habitatges

La Fundació Mutua de Propietarios subvenciona els interessos amb finançament al 0%

Convocatòria programa sense barreres
Cartell de la nova convocatòria del programa ‘Sense Barreres¡ // Foto: Fundación Mutua de Propietarios

La Fundació Mutua de Propietarios ha tornat a obrir la convocatòria del programa Sense Barreres amb finançament al 0% d’interessos per a la realització d’obres de supressió de barreres arquitectòniques que contribueixin a millorar l’accessibilitat dels edificis d’habitatges a les persones amb mobilitat reduïda.

anunci guies d'arrel

Durant les dues últimes edicions, el programa de la Fundació Mutua de Propietarios va subvencionar els interessos de préstecs per valor d’1.400.000€, dels quals es van beneficiar més de 500 persones residents en 204 habitatges.

Amb l’objectiu de preparar els edificis per a una millor qualitat de vida, el programa ‘Sense Barreres’ de Finançament al 0% d’interessos podran accedir-hi les comunitats de veïns situades en tot el territori nacional on resideixin, persones amb mobilitat reduïda o majors de 65 anys.

Banner 300x250px EnBucle3

El programa de la Fundació Mutua de Propietarios compta amb una dotació de finançament de 700.000 € per a la subvenció dels interessos de préstecs fins a 100.000€ concedits per l’entitat UCI (Unió de Crèdits Immobiliaris, S.A).

Com a novetat en aquesta convocatòria, en el cas que el pressupost de les obres ascendís a més de 100.000€ subvencionats per la Fundació, les comunitats de propietaris seleccionades per rebre els ajuts podran beneficiar-se de préstecs amb unes condicions de finançament molt avantatjoses que ofereix l’entitat financera (UCI), a través de l’acord signat amb la Fundació Mutua de Propietarios.

Programa Sense Barreres

A més a més del Programa de Finançament al 0% d’interessos, la Fundació Mutua de Propietarios concedeix també subvencions directes a la realització d’obres de supressió de barreres arquitectòniques, incloent-hi els honoraris de redacció dels projectes i de la direcció d’obra.

Creat el 2018, el programa ‘Sense Barreres’ desitja posar a l’abast a les comunitats veïnals els recursos financers i tècnics per millorar l’accessibilitat a les àrees comunes d’un edifici, incloent projectes com la instal·lació d’un ascensor, la supressió de desnivells, adequació o eixamplament de portes, construcció de passadissos o ampliació de parades, construcció de rampes o, excepcionalment, la instal·lació d’aparells elevadors.

Des dels seus inicis, el programa ‘Sense Barreres’ ha entregat 988.000 euros en ajuts per a la millora de l’accessibilitat en els edificis d’habitatges on resideixen persones amb mobilitat reduïda, de les quals s’han beneficiat quasi 3.000 persones de 1.200 habitatges de comunitats de veïns.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content