Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciDiscapacitatL’Ajuntament de Mollet posa en marxa un nou servei per atendre ‘sense...

L’Ajuntament de Mollet posa en marxa un nou servei per atendre ‘sense barreres’ a les persones sordes

A través de la plataforma SVIsual, que han implementat en col·laboració amb la FESOCA

intèrpret llengua de signes persones sordes
Intèrpret en llengua de signes catalana // Foto: gencat

L’Ajuntament de Mollet, juntament amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), han posat en marxa un nou servei per facilitar que les persones amb discapacitat auditiva puguin fer qualsevol gestió a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), de forma autònoma i sense haver d’anar amb un intèrpret.

Es tracta de la plataforma SVIsual amb la qual un intèrpret professional a distància, a través d’una videoconferència, facilita que una persona amb discapacitat auditiva pugui comunicar-se sense cap barrera amb les persones informadores de l’OAC.

Banner 300x250px EnBucle

L’objectiu i la principal funció d’aquesta aplicació és facilitar que les persones amb discapacitat auditiva es puguin comunicar amb persones oients en temps real, i en aquest cas concret, puguin accedir amb facilitat als serveis que ofereix l’Ajuntament de Mollet i fer qualsevol tipus de tràmit o gestió amb autonomia. 

El servei ha començat a funcionar després d’unes setmanes de proves. Està  disponible de dilluns a divendres de 10h a 13h.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha posat en relleu l’aposta de l’Ajuntament en “apropar els nostres serveis a tota la ciutadania gràcies als avenços que permet la tecnologia, la qual cosa manté Mollet com una ciutat inclusiva”.

El regidor coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, explica que “aquest projecte ha de permetre aprofitar totes les eines que ofereixen les noves tecnologies per apropar tots els serveis i tràmits que fa l’Ajuntament a qualsevol persona que els pugui necessitar”.

La regidora de l’Àrea de Drets Socials, Ana M. Díaz, afegeix que “fa molt  temps que estem treballant per trencar barreres i tenir una ciutat cada cop més accessible. Fa molts anys que treballem per fer un Ajuntament més inclusiu, essent pioners i implementant a Mollet tots aquells avenços dels que hem tingut coneixement, com és el cas d’aquest nou servei”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content