Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDiscapacitatBarcelona obre el procés d’adjudicació del futur contracte del servei de teleassistència

Barcelona obre el procés d’adjudicació del futur contracte del servei de teleassistència

ajudes a la vida independent
Servei d’ajuda a persones depenents // Foto: Imatge d’arxiu

La tinent d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, acompanyada pel gerent de l’Àrea Social, Jordi Sánchez, van informar en roda de premsa que l’Ajuntament ha posat en marxa el procés d’adjudicació del servei de teleassistència per el període entre 2017 i 2019, amb un import de licitació de 34,2 milions d’euros i un nou contracte que promou millores en la cobertura i la qualitat del servei.

Aquest nou contracte de servei, que serà gratuït i estarà destinat a persones grans dependents o amb discapacitat, avança en la seva personalització, creant tres modalitats d’atenció depenent de les necessitats de cada usuari.

diari-discapacitat-300x250e

Es del primer nivell, amb autonomia suficient per fer tasques diàries però que necessiten suport per incrementar la seva seguretat, tindran una trucada de seguiment cada 45 dies, programes de vida saludable i d’envelliment actiu i teleassistència bàsica amb unitat mòbil i custòdia de claus.

Els que tenen algunes dificultats per fer tasques diàries (segon nivell), rebran una trucada cada 30 dies i comptaran amb un servei de teleassistència avançada, a més de tots els serveis del primer nivell.

Per últim, els usuaris de tercer nivell, es a dir, persones en situació de risc per edat, discapacitat, malaltia, dependència o aïllament social, tindran una trucada cada 15 dies, una visita domiciliària anual i dos dispositius de teleassistència avançada, a més de la resta de serveis inclosos en el primer i segon nivell.

La tinent d’alcalde de Drets Socials també va assenyalar a la roda de premsa que aquest nou contracte preveu instal·lar 19.000 detectors de foc i fum i 10.000 de gas, passivitat i d’apertura de portes i també impulsar un nou programa d’atenció a les persones cuidadores, en coordinació amb les entitats.

El contracte també exigirà que les persones amb discapacitat disposin d’un lloc de treball adaptat i que de forma progressiva s’arribi a que un 5% del volum del total de treballadors es contracti dins dels col·lectius amb més dificultat d’inserció laboral.

Actualment aquest servei compta amb 86.841 usuaris i segons una enquesta telefònica realitzada al 2015 sobre una mostra de 500 d’aquests usuaris, la valoració mitjana que feien del servei era de 9,5, destacant a més que el 86,8% dels enquestats valorava molt positivament l’amabilitat dels professionals mentre el 99,8% destacaven com a bona o molt bona la freqüència amb que rebien les trucades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES