L’ADFO insereix un grup de persones amb discapacitat al mercat laboral a través dels cursos de formació

L'entitat ha realitzat cursos de costura i d'auxiliar de serveis

adfo-participants-cursos-auxiliar-serveis-costura-mercat-laboral
Persones que han participat al curs d’auxiliar de serveis // Foto: ADFO

Dues de les facetes que està impulsant l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) durant aquest 2019 son la formació i l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat. Gràcies als últims cursos de costura i auxiliar de serveis, l’entitat ja ha aconseguit inserir en el mercat un grup de persones amb discapacitat.

El passat dia 23 d’abril de 2019 es va iniciar un nou Punt formatiu Incorpora a l’ADFO, el curs de costura. En col·laboració amb l’empresa Vic Fashion Institute es va idear un curs per aprendre tècniques avançades de costura i poder acabar elaborant una col·lecció de roba.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest curs hi han participat 8 persones, 4 d’elles amb certificat de discapacitat. D’aquestes, 3 persones ja estan treballant a l’empresa ordinària i una d’elles al centre especial de treball d’ADFO, ADFOCET.

Aquesta formació ha comptat amb una part teòrica de continguts de costura i moda, una altra part competencial, on es treballen tècniques d’apoderament i recerca de feina, així com habilitats en el desenvolupament dels currículums i perfils professionals; i una part pràctica, de 80 hores, que s’ha dut a terme a les instal·lacions del Vic Fashion Institute.

BANER_300X250

Les persones participants han acabat cosint una col·lecció de roba anomenada Incógnito que es va presentar en una desfilada de moda el passat dia 11 de juliol a l’esdeveniment “Vic Moda Independent”.

D’altra banda, el 19 de juny es va començar el curs d’auxiliar de serveis, una formació destinada a persones que vulguin treballar d’informadors, conserges i auxiliars de seguretat. Es fa amb col·laboració amb l’empresa Grup Protecta, amb la qual es van dissenyar els continguts i les pràctiques del curs.

El mes de juliol s’ha acabat la part teòrica, que ha girat entorn de desenvolupar i perfeccionar les competències transversals, laborals i tècniques. Les pràctiques, de 60 hores, començaran el proper mes de setembre.

Estan cursant aquesta formació 14 persones de les quals 9 tenen certificat de discapacitat. Del total de persones participants, 6 han trobat feina durant el curs.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*