Diumenge, 28 novembre 2021
IniciGent GranL’ACRA reclama la vacunació immediata dels centres de dia de gent gran...

L’ACRA reclama la vacunació immediata dels centres de dia de gent gran i cribratges a professionals i usuaris

El 98% dels centres consultats en un baròmetre de l’entitat vol que la vacunació d’usuaris i treballadors es faci en el propi centre

centres dia municipals lleida amplien servei gent gran barri
Persones grans al Centre de Dia de Santa Clara, al centre històric de Lleida // Foto: Herminia Sirvent

Un cop ja s’ha cobert la primera dosi de la vacuna contra la Covid a totes les residències del país, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), s’ha apresurat a reclamar la vacunació immediata als centres de dia de gent gran, per tal de protegir a un col·lectiu molt vulnerable i que utilitza un servei essencial.

A Catalunya hi ha 911 centres de dia amb milers de persones usuàries que utilitzen els seus serveis, a falta de dades oficials per part de l’administració. “Tothom tenia clar que les residències havien de ser les primeres, i ara és el torn dels centres de dia perquè hi ha gent molt vulnerable que cada dia va de casa seva al seu centre de referència”, explica Cinta Pascual, presidenta de l’ACRA.

diari-discapacitat-300x250e

La presidenta d’ACRA també demana que es realitzin cribratges regulars a usuaris i professionals mitjançant proves diagnòstiques que permetin anticipar els possibles brots de la COVID-19. La vacunació, unida a proves preventives mitjançant PCR o TAR, donaria seguretat a un servei que ha tancat les seves portes durant molts mesos de la pandèmia. “Molts d’aquests serveis han estat tancats per la incapacitat de ser aïllats dels centres residencials i ara cal restablir els serveis amb urgència”, afegeix Cinta Pascual. 

En un baròmetre recent realitzat per ACRA, el 98% dels centres consultats vol que la vacunació d’usuaris i treballadors es faci en el propi centre, tal i com passa amb les residències. Per altra banda, un 84% demana que el Departament de Salut faci cribratges periòdics a usuaris i treballadors. 

Des d’ACRA també es reclama a la Generalitat de Catalunya avançar en un canvi de model dels centres de dia que situï aquest servei com una referència per a les persones dependents. Topalls màxims en el copagament dels usuaris per fer més atractiu el servei i la inclusió del transport adaptat són dues demandes que generen un ampli acord entre els centres.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES