Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALLa Xarxa per la Inclusió Laboral (XIB) debat les estratègies per impulsar...

La Xarxa per la Inclusió Laboral (XIB) debat les estratègies per impulsar l’ocupació de les persones amb discapacitat

El Consell Director fa la seva reunió anual al Saló de Plens del Districte de l’Eixample

consell director xarxa per la inclusió laboral
Reunió del Consell Director de la XIB // Foto: Ajuntament de Barcelona

El passat 9 de febrer, el Saló de Plens del Districte de l’Eixample va acollir la reunió anual del Consell Director de la Xarxa per la Inclusió Laboral (XIB), que inclou els presidents de les 11 entitats membres de la XIB i professionals de l’IMPD, Barcelona Activa i l’Acord Ciutadà.

La trobada va ser inaugurada per la presidenta de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), Marta Villanueva. L’esdeveniment també va comptar amb les intervencions de Marta Obdúlia, gerent de l’IMPD, Loles Martínez, directora d’Inclusió Laboral de Barcelona Activa, i Iñaki Zallo, cap del Servei d’Ordenació Laboral de la Generalitat de Catalunya, que van compartir dades rellevants sobre la contractació de persones amb discapacitat.

Durant la jornada, les entitats membres de la XIB i l’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD van revisar les accions de l’any anterior i van proposar noves estratègies per afrontar els reptes del present any. Es va acordar prioritàriament incrementar les aliances amb el sector empresarial per a una major inclusió laboral en el mercat ordinari, així com impulsar la col·laboració entre administracions per aconseguir aquest objectiu.

A més, es va posar èmfasi en la promoció de l’accessibilitat universal i la inclusió en les diferents administracions i institucions col·laboradores, així com en el foment de pràctiques professionals que facilitin l’accés de persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental a les empreses.

Finalment, es va discutir sobre la millora de les condicions de les subvencions per a l’accés i acompanyament al mercat ordinari, i es va establir la importància d’una posició comuna com a XIB per traslladar aquestes necessitats a altres administracions. 

Secció patrocinada per 
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content