Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALEl Govern impulsa 67 projectes socials a les comarques de Lleida...

El Govern impulsa 67 projectes socials a les comarques de Lleida amb una inversió de 25,9 M€ del fons Next Generation

El conseller Carles Campuzano encapçala l’acte de presentació celebrat a l’Orfeó Lleidatà

carles campuzano presentació fons next generation comarques de lleida
Carles Campuzano durant l’acte de presentació // Foto: Generalitat de Catalunya

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, va expressar amb entusiasme que l’extensa inversió en infraestructures socials era “la més rellevant en la història del país”, durant l’acte de presentació de les actuacions impulsades pel Departament a les comarques de Lleida.

En total s’han destinat prop de 400 milions d’euros del fons Next Generation EU a projectes socials arreu de Catalunya, en un esforç per impulsar una transformació significativa en l’àmbit de l’atenció a les persones.

Durant una presentació matinal a l’Orfeó Lleidatà, el conseller va revelar que aquest fons finançaria fins a 765 iniciatives fins al 2026, buscant equiparar Catalunya amb els països europeus més avançats en protecció social. L’assignació pressupostària de 25,9 milions d’euros destinada a 67 projectes socials a la vegueria de Ponent era un testimoni d’aquesta missió.

“Vivim en un país en què seríem més vells i més diversos”, va expressar Campuzano, subratllant la necessitat d’adaptar-se a aquesta nova realitat demogràfica amb una modernització de l’estat del benestar. Va insistir en la importància crucial dels fons europeus com una oportunitat única per afrontar els desafiaments socials.

El fons Next Generation EU s’han canalitzat cap a una àmplia gamma de ciutadans, incloent gent gran, infants i joves, persones amb discapacitat o malaltia mental, i persones sense llar. Aquest finançament ha servit per sufragar projectes del Govern, iniciatives locals i del tercer sector, centres de recerca i altres agents socials implicats en l’atenció social.

Els projectes han abordat sis línies d’actuació clau, que inclouen la construcció i millora d’equipaments d’atenció social, la introducció de noves tecnologies per millorar l’autonomia personal, la innovació en serveis socials i la promoció de l’accessibilitat universal.

En total, es construiran tres nous equipaments a la vegueria de Lleida, mentre que nou més seran remodelats o ampliats. Això  inclou centres residencials i diürns destinats a diversos col·lectius, com gent gran, persones amb discapacitat o amb malaltia mental, així com centres per a la protecció de persones sense llar o amb necessitats d’allotjament temporal.

D’altra banda, s’ha concedit un enfocament significatiu a la innovació tecnològica, amb onze iniciatives a les comarques de Lleida destinades a millorar la qualitat de vida de les persones. Aquests esforços inclouen projectes com l’ús de la domòtica, la teleassistència i la telemedicina.

La millora de l’accessibilitat física i sensorial en diversos espais públics, incloent biblioteques, arxius històrics i edificis judicials, també ha estat un dels objectius prioritaris d’aquests fons, amb 27 intervencions programades per fer de Catalunya un país més accessible.

En definitiva, aquesta inversió massiva en infraestructures socials reflecteixen un compromís ferm per modernitzar i adaptar les infraestructures socials de Catalunya a les necessitats actuals, posant un èmfasi especial en l’atenció a les persones més vulnerables i en la promoció de la inclusió i l’accessibilitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content