La xarxa XIB troba feina a 500 persones amb diversitat funcional a Barcelona al 2015

Un 10% dels contractes assolits tenen caràcter indefinit

xarxa xib diversitat funcional
XIB també ofereix programes de formació // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Barcelona

Segons les dades presentades aquest dilluns per l’Ajuntament de Barcelona, l’any passat més de cinc-centes persones amb diversitat funcional van trobar feina mitjançant la Xarxa d’Inclusió Barcelona (XIB) en la que cooperen el propi Ajuntament i set entitats dedicades a la inserció laboral de persones amb discapacitat des de fa dos anys.

Un 10% de les contractacions assolides tenen caràcter indefinit, i prop d’un 50% són contractes de més de sis mesos. Un dels objectius de la XIB, que l’any passat va atendre un total de 1.405 persones, és arribar a més dones amb diversitat funcional, sobretot les d’edat mitjana i avançada.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“La capacitat d’inserció laboral és un element clau per a l’autonomia i per aconseguir una igualtat real“, va explicar la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, que va afegir que, tot i haver obtingut bons resultats, “cal continuar reforçant aquest projecte en xarxa”, sobretot per millorar la qualitat de les feines i amb l’objectiu d’incrementar les contractacions indefinides.

A més de la tasca d’inserció laboral, la XIB va tirar endavant l’any passat diversos projectes de formació, com és “Connecta c@pacitats”, per millorar les competències en informàtica i xarxes socials de persones amb diversitat funcional que estan en processos d’integració social; o el projecte “Didàctica”, ha impulsat “+ValorS” per elaborar un codi ètic de contractació i s’ha posat en contacte amb noves empreses susceptibles d’oferir contractes de treball als usuaris.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*