Dissabte, 23 octubre 2021
IniciEntitatsLa Xarxa de Salut Mental de Girona rep el Premi Mirall 2019...

La Xarxa de Salut Mental de Girona rep el Premi Mirall 2019 per l’excel·lència en l’atenció a les persones

xarxa salut mental premi mirall atenció persones
Recull el premi en nom de la Xarxa de Salut Mental, Glòria Trafach, coordinadora del Programa d’atenció dels trastorns de conducta alimentària de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions // Foto: gencat

La Xarxa de Salut Mental i Addiccions de Girona i comarques de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha estat guardonada amb els Premis Mirall 2019 de l’Associació contra la Bulímia i l’Anorèxia en la categoria “L’excel·lència en l’atenció a les persones” i, concretament, per “la bona atenció a les persones que pateixen un trastorn de la conducta alimentària per part dels equips de la xarxa comunitària infantojuvenil i d’adults i per la continuïtat assistencial coordinada entre els dispositius d’hospital de dia i hospitalització”, segons la Junta Rectora de l’associació de familiars.

La Xarxa de Salut Mental va atendre l’any passat un total de 446 persones per un trastorn de conducta alimentària (TCA), un 6% més que l’any anterior. De total de pacients, 26 van requerir hospitalització i 32 persones van ser ateses a l’Hospital de Dia. Del conjunt de pacients, un 80% eren majors de 18 anys i el 90% van ser dones.

El tractament dels TCA és llarg i complex, però la recuperació és possible. Al voltant del 70% de les persones afectades per un TCA el superen.

El Programa d’atenció als trastorns de conducta alimentària de l’IAS a les comarques gironines va arrencar l’any 2005 amb un visió estratègica i unificada de com s’havia d’implantar als diferents nivells assistencials que havien d’intervenir en l’atenció de les persones afectades per aquestes patologies arran del territori. El Programa se centra en el procés evolutiu de la malaltia i facilita l’atenció transversal i integrada des de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, gràcies al treball coordinat dels professionals dels diferents centres especialitzats que consensuen els plans terapèutics d’intervenció dels pacients, amb continuïtat en l’atenció primària.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES