Divendres, 22 octubre 2021
IniciEntitatsLa UOC presenta una guia per facilitar la transformació digital de les...

La UOC presenta una guia per facilitar la transformació digital de les entitats socials del tercer sector

El ‘Toolkit UOC’ conté orientacions, estratègies i recursos per adaptar l'activitat presencial a un entorn virtual o mixt

uoc guia transformacio digital entitats socials
Les entitats socials s’han hagut d’adaptar a la situació de pandèmia // Foto: CDC / Unsplash

La UOC ha presentat el Toolkit UOC per a la transformació digital de les entitats socials, una guia dirigida al tercer sector que conté una sèrie d’orientacions, estratègies i recursos per adaptar l’activitat presencial a un entorn virtual o mixt. 

Aquesta guia ha estat creada per Susanna Tesconi i Gemma Abellán, professores dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació i dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació, amb la col·laboració d’algunes entitats col·laboradores de la UOC.

La guia amb diferents eines per a la transformació digital, sorgeix per cobrir la necessitat de les entitats socials per seguir donant assistència als col·lectius vulnerables, que durant el confinament s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies de la pandèmia.

Susanna Tesconi explica que “no es tracta d’una guia pas a pas sobre com es fa el salt a la virtualitat ni d’un conjunt de receptes úniques, atès que cada entitat és singular”, sinó que es tracta “d’un joc d’eines que conté pautes i estratègies que ajuden a treballar segons cada context i sobre les necessitats particulars”. Segons l’autora del toolkit, “ara les entitats tenen l’oportunitat de fer les coses de manera diferent i de millorar, així com d’amplificar-se i fer-se més visibles”. Per a Gemma Abellán, també autora del joc d’eines, es recomana a les entitats compartir experiències, fer xarxa i coconstruir coneixement. La professora agraeix l’esforç de les entitats que han fet la feina de documentar les seves pràctiques que serveixen d’inspiració i guia.

“Per a nosaltres, la transformació digital passa per la transformació del model de l’entitat, els seus processos i les competències dels professionals, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat”, declara Adrià Cuenca, responsable d’m4Social, una de les entitats col·laboradores del toolkit.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES