Dissabte, 23 octubre 2021
IniciCovid-19La UE aprova que el certificat de vacunació 'Covid’ per viatjar sigui...

La UE aprova que el certificat de vacunació ‘Covid’ per viatjar sigui accessible per a les persones amb discapacitat

El Parlament Europeu aprova un text que obliga als països membres a expedir certificats fàcils d’usar i entendre

certificat vacunacio persones amb discapacitat
El certificat de vacunació també ha de ser accessible per a les persones amb discapacitat // Foto: Pixabay

Segons una informació recollida per Servimedia, la proposta del Parlament Europeu sobre el reglament que regularà el certificat de vacunació que facilitarà als residents a la UE moure’s per territori comunitari de forma segura per evitar l’expansió de la Covid-19, estableix que aquest document ha de ser accessible per a les persones amb discapacitat.

El text aprovat, que és la posició de l’Eurocambra davant les negociacions sobre el document definitiu, assenyala que “per garantir la interoperabilitat i la igualtat d’accés, també per a persones vulnerables com les persones amb discapacitat i per a persones amb un accés limitat a les tecnologies digitals, els Estats membres han d’expedir els certificats que componen el certificat ‘UE Covid-19’ en format digital o en paper, a l’elecció de titular”.

Estableix que la informació continguda en els certificats haurà de ser accessible. “La manera en què es presenta la informació i el disseny ha de resultar accessible per a les persones amb discapacitat de conformitat amb els requisits d’accessibilitat de la informació, inclosa la informació digital”, establerts en la normativa comunitària.

Així mateix, indica que els certificats expedits pels Estats membres “seran fàcils d’usar” i contindran un codi de barres interoperable que permeti verificar l’autenticitat, validesa i integritat del certificat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES