Divendres, 22 setembre 2023
IniciDRETSEl sector de la discapacitat exigeix a la Comissió Europea que el...

El sector de la discapacitat exigeix a la Comissió Europea que el nou certificat de vacunació contra la Covid sigui accessible

PP i PSOE demanen per escrit a Europa que s’asseguri aquest accessibilitat en el seu disseny

certificat vacunacio persones amb discapacitat
El certificat de vacunació també ha de ser accessible per a les persones amb discapacitat // Foto: Pixabay

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha advertit a la Comissió Europea que l’anomenat passaport verd o certificat de vacunació, per facilitar la mobilitat durant la pandèmia causada pel COVID-19 sigui accessible per a les persones amb discapacitat.

ICF23_Baner Financament-300x600

El CERMI ha demanat que aquest document, que acreditarà que la persona ha estat vacunada contra la Covid, s’ha recuperat de la malaltia o s’ha realitzat una prova que ha donat negatiu, tingui uns criteris d’accessibilitat universal, de forma que les persones amb discapacitat o la gent gran el puguin fer servir sense cap tipus de restriccions o limitacions.

La pretensió del moviment de la discapacitat és evitar que aquest nou certificat, que podrà tenir versions en paper i digital, no sigui un element més de discriminació vers a les persones amb diversitat funcional.

Cal recordar que durant la pandèmia les persones amb discapacitat han patit a tot Europa la manca d’accessibilitat en múltiples entorns i serveis, afectant de manera negativa al seu dret a la informació, a la preservació de la seva salut i a rebre serveis públics no discriminatoris i de qualitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En la mateixa línia va l’escrit enviat a la Comissió Europea per l’eurodiputada del Partit Popular Europeu (PPE), Rosa Estarás per saber com es pensa assegurar que el passaport verd sigui accessible per a aquests col·lectius, una demanda que també ha formulat l’eurodiputada del PSOE, Mónica Silvana, segons ha informat l’agència de notícies Servimedia.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content