Dilluns, 2 octubre 2023
IniciSALUT MENTALLa taxa d’ocupació de les persones amb problemes de salut mental al...

La taxa d’ocupació de les persones amb problemes de salut mental al 2020 va ser només del 17,1%

Tot i que va pujar 2 dècimes respecte al 2019, Salut Mental Espanya lamenta l’escassa participació del col·lectiu en el món laboral

taxa d'ocupació persones amb problemes de salut mental
La desocupació de persones amb problemes de salut mental és molt elevada // Foto: Obra Social “la Caixa”

La taxa d’ocupació de les persones amb problemes de salut mental durant el 2020 va ser del 17,1%, una xifra dos dècimes per sobre que la que es va registrar l’any anterior, que va ser del 16,9%, segons el darrer informe ‘L’ocupació de les persones amb discapacitat’ elaborat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 

ICF23_Baner Financament-300x600

Tot i aquest lleuger augment, la Confederació Salut Mental Espanya, ha destacat que les xifres publicades en l’informe confirmen la baixa taxa d’ocupació entre les persones amb problemes de salut mental. L’entitat, conscient de la importància del treball en la recuperació de les persones amb trastorn mental, impulsa diverses iniciatives en aquest àmbit.

Entre les activitats més destacades, hi ha la campanya Treballar sense màscares, emprar sense barreres, la finalitat de la qual és conscienciar les empreses, d’una banda, de la importància d’implementar mesures a favor del benestar emocional i una bona salut mental dels treballadors i les treballadores, i de l’altra, de la importància de canviar el paradigma tradicional de contractació, obrint les portes a les persones amb problema de salut mental.

En el marc d’aquesta campanya, el 2021 es van realitzar diverses iniciatives, com la representació de l’obra de teatre Click sobre la discriminació i l’assetjament laboral que reben les persones amb problemes de salut mental.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Una altra de les activitats destacades va ser l’esdeveniment realitzat el mes d’octubre passat al parc empresarial de Madrid LaFinca CMS Business Park, una acció de carrer per sensibilitzar el teixit empresarial sobre la importància de la cura de la salut mental en els entorns laborals.

A més, la Confederació està impulsant el projecte Hub Genera. Feinant futur”, Es tracta d’un programa que compta amb el finançament del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i que té com a objectiu crear o revitalitzar la creació col·lectiva d’ocupació i autoocupació de dones rurals amb discapacitat per trastorn mental i amb problemes de salut mental a través d’una manera de treballar proactiva, interconnectada i integral. El projecte s’orienta a promoure una cultura d’emprenedoria cooperativa que es nodreixi i faci créixer l’ocupació i l’autoocupació de les dones rurals amb problemes de salut mental al medi rural en el sector de les cures i d’atenció a les persones.

Finalment, l’Estratègia d’Ocupació de Confederació i en el marc de l’acord amb la Federació Salut Mental Castella i Lleó, s’han realitzat diverses edicions d’accions formatives d’Assistència Personal (adreçades a professionals i persones amb problemes de salut mental) i una jornada en línia per continuar potenciant l’assistència personal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content