Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciTercer Sector SocialLa Taula del Tercer Sector Social demana al Govern més concreció en...

La Taula del Tercer Sector Social demana al Govern més concreció en les polítiques socials per al 2022

Considera insuficients els avenços per assegurar l’accés als drets socials de les persones vulnerables

sector lleure polítiques socials
Les ajudes han d’arribar als col·lectius més vulnerables // Foto: Diversitat en Lluita

La Taula del Tercer Sector Social ha demanat al Govern passar de les bones intencions a la concreció en les polítiques socials per al 2022 amb l’objectiu d’aconseguir l’accés real de les persones en situació de vulnerabilitat als drets socials.

Així, en l’apartat de l’habitatge, la Taula considera que els avenços aconseguits han estat insuficients perquè l’emergència habitacional és d’extrema gravetat. Per això, assegura que pel 2022 és prioritari que la renda garantida de ciutadania (RGC) sigui compatible amb les ajudes per a l’habitatge. Ara les persones en situació de vulnerabilitat es veuen obligades a haver d’escollir entre la RGC o les ajudes per a l’habitatge en un context en el qual el preu mitjà del lloguer a Catalunya augmenta cada any i ja supera els 700 €/mes.

Banner 300x250px EnBucle3

Pel que fa al treball, la Taula celebra la iniciativa del Govern d’impulsar un pla de xoc per fomentar l’ocupació, adreçat als col·lectius més afectats per l’atur: joves, dones, persones més grans de 45 anys, amb discapacitat o trastorn mental, etc. Malgrat això, defensa que aquest pla ha d’anar més enllà de la urgència i que cal plantejar mesures que impliquin canvis profunds i estructurals. A més, cal recuperar les retallades en polítiques actives d’ocupació, aplicades l’any passat pel Govern espanyol, i que van suposar una tisorada de 86 milions d’euros.

D’altra banda, i gairebé un any i mig després de la posada en marxa de l’ingrés mínim vital, continua sense haver-hi una correcta coordinació entre aquesta prestació estatal i la renda garantida de ciutadania. Tot i que a principis de 2022 entraran en vigor les modificacions de l’IMV perquè arribi a més gent, queda pendent que les condicions d’accés a la RGC siguin més flexibles perquè puguin beneficiar-es més col·lectius vulnerables.

Altres demandes sectorials

Altres demandes del tercer sector social són que es defineixi el pla de rescat social (mesures, calendari, indicadors de seguiment i avaluació), que està recollit al Pla de Govern però que no és als pressupostos; que es desplegui el 2n Pla Estratègic de Serveis Socials, que implica la seva modernització i dignificació i que s’hauria d’haver començat a desplegar durant aquest any 2021; que s’actualitzi l’IRSC d’acord amb la  necessitat, urgència i cost de la vida vigent, aquest indicador és el de referència per valorar si una persona pot tenir accés a les prestacions socials i no es revisa des de fa 10 anys, i que es porti a terme un pla de lluita contra la bretxa digital per evitar cap llar sense connexió a internet.

Finalment, i en clau de tercer sector, les entitats socials reclamen que s’avanci en l’aprovació de la Llei del Tercer Sector Social, i que es revisi el sistema de finançament per adaptar-lo a la realitat social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content