Diumenge, 24 setembre 2023
IniciDRETSCERMI Dones centrarà la seva agenda política del 2022 en millorar l’accés...

CERMI Dones centrarà la seva agenda política del 2022 en millorar l’accés de les dones amb discapacitat a la justícia

Plantejarà al Govern la modificació de la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta

justícia
CERMI Dones vol millorar el marc regulador de la justícia // Foto: Plena Inclusión

La Fundació CERMI Dones (FCM) centrarà la seva agenda política normativa per a l’any 2022 a millorar el marc regulador de l’accés a la Justícia per part de les dones i les nenes amb discapacitat.

ICF23_Baner Financament-300x600

Per aconseguir-ho, posarà el focus de la seva actuació amb dos mesures principals. Per un costat, plantejarà al Govern i al Parlament la modificació de la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta per estendre a totes les dones i les nenes amb discapacitat el benefici de justícia gratuïta quan tinguin litigis relacionats amb la seva situació de discapacitat, més enllà de la seva capacitat de renda, com succeeix ara.

D’altra banda, la FCM continuarà reclamant i proposant que es compensi monetàriament per llei les dones i nenes víctimes d’esterilització forçosa no consentida, mentre va estar permesa abans de la reforma del Codi Penal promoguda pel CERMI que la va prohibir. 

A més d’aquests temes principals, FCM desplegarà al llarg del 2022 accions d’incidència per aconseguir la millor posició possible de les dones i nenes amb discapacitat en iniciatives legislatives en curs com la Llei del “no és no”, la modificació de la Llei de drets sexuals i reproductius, Llei contra el Tracta o la Llei Trans, entre d’altres.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content