Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciEleccions 14FLa Taula del Tercer Sector reclama al Govern unes eleccions “segures i...

La Taula del Tercer Sector reclama al Govern unes eleccions “segures i accessibles” per als col·lectius més vulnerables

Exigeix mesures per garantir el dret a vot de tothom

eleccions vot persones discapacitat
Estem a les portes d’unes eleccions clau pel futur de les persones amb discapacitat // Foto: Salut Mental Catalunya

Davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes inicialment pel 14 de febrer, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, ha reclamat al Govern unes eleccions “segures” i “accessibles” sobretot per als col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, i tenint en compte l’actual situació sanitària, la Taula emplaça al Govern a garantir la seguretat de tota la ciutadania, però sobretot de les persones que pertanyen a col·lectius especialment vulnerables i que tenen un risc alt de contagi, com són la gent gran, les persones amb discapacitat o les persones que tenen alguna malaltia.

Per fer-ho possible emplaça a la Generalitat a aplicar mesures que facilitin el vot no presencial d’aquests col·lectius, o en tot cas minimitzin el temps d’exposició en els col·legis electorals en el cas de votació presencial, com la possibilitat d’establir diverses franges horàries, prioritat en l’entrada, cues o espais diferenciats, etc. que ajudin a reduir el risc de contagi. 

D’altra banda, la Taula també ha reclamat uns comicis accessibles per a tothom. En aquest sentit recorda que s’ha de garantir que els processos de votació, els materials de campanya, els debats polítics, els llocs web i totes les recomanacions i informacions sanitàries vinculades amb els comicis han de ser accessibles i de fàcil comprensió per a totes les persones, eliminant les barreres que puguin impedir o dificultar l’exercici d’aquest dret.

Com a conseqüència reclama que les s Administracions públiques han de garantir que totes les persones que vulguin votar comptin amb les eines, els suports i els recursos indispensables per poder-ho fer i, en aquest context d’excepcionalitat, encara s’han de reforçar més les accions d’acompanyament.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content