Dimarts, 26 octubre 2021
IniciDestacadesLa Taula del Tercer Sector demana un pla de xoc pel coronavirus...

La Taula del Tercer Sector demana un pla de xoc pel coronavirus que asseguri l’atenció de les persones més vulnerables

taula tercer sector mesures urgents coronavirus
La crisi del coronavirus pot afectar especialment els treballadors dels CET // Foto: Grup Cooperatiu TEB

Davant l’avenç del coronavirus, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, ha reclamat al Govern un pla de xoc urgent per assegurar l’atenció a les persones més vulnerables durant la gestió de la crisi. Actualment, les entitats socials estan atenent 1.500.000 de persones en situació o risc d’exclusió social a Catalunya i gestionen serveis que són bàsics per al dia a dia de les persones, com serveis d’atenció diürna (centres de dia i centres ocupacionals), residencials (llars-residències i residències) o d’atenció domiciliària, entre molts altres. Un 20% de les 3.000 entitats socials catalanes ofereixen serveis i suports a persones amb discapacitat i pràcticament també un 20% a gent gran. A més, compta amb gairebé 90.000 persones treballadores.

“Compartim que la prevenció és clau i indispensable i les entitats socials contribuirem en tot allò que faci falta per frenar l’expansió del coronavirus i no posar en risc les persones a les quals atenem i també als nostres professionals. El Govern ens té al seu costat, però hem de traçar conjuntament un pla urgent que ens permeti garantir que aquestes persones tenen els suports que necessiten. Som i fem un servei públic i no podem ‘tancar’ sense una alternativa perquè són col·lectius especialment vulnerables” assegura Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector.

Pel que fa a l’impacte econòmic d’aquesta crisi en el sector social, a la Taula li preocupa els efectes que pot tenir, entre altres, en els Centres Especials de Treball que donen feina a 10.000 persones amb discapacitat o malaltia mental, treballadors i treballadores que no poden accedir al mercat laboral ordinari. 

Igual que el Govern ha anunciat una nova línia de crèdit per a les empreses, la Taula demana a la Generalitat que apliqui també unes mesures de xoc i d’acompanyament als Centres Especials de Treball que ajudin a compensar la pèrdua d’activitat i productivitat causada pel coronavirus. També es demana mantenir les subvencions de l’SMI quan el treballador/a està de baixa; incrementar la subvenció al 75% del sou mínim per fer front a l’augment de l’SMI i a la baixada de l’activitat econòmica i crear un fons per a la reconversió dels Centres Especials de Treball en crisi.

D’altra banda, des de la Taula s’ha enviat una carta al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per demanar que a l’hora de justificar els projectes desenvolupats via l’IRPF, la COSPE o altres del Departament es tingui en compte aquesta situació d’excepcionalitat i que dins del paquet de mesures de suport econòmic previstes per la Generalitat s’hi inclogui l’exempció per les activitats suspeses.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES