Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDiscapacitatL’ONCE ret homenatge als gossos guia amb un cupó per reconèixer la...

L’ONCE ret homenatge als gossos guia amb un cupó per reconèixer la seva tasca en favor de les persones cegues

cupo once gossos guia persones cegues

La Fundación ONCE del Perro Guía (FOPG) és el motiu del cupó de dissabte, 14 de març. Els gossos guia seran els protagonistes de 5,5 milions de cupons per reconèixer la tasca que desenvolupen en favor de l’autonomia de les persones cegues i el treball de l’Escola de la FOPG ensinistrant els gossos pigall.

A Catalunya treballen 189 gossos guia (157 a Barcelona; 14 a Girona; 1 a Lleida i 17 a Tarragona) que proporcionen més mobilitat i accessibilitat a les persones cegues que són les seves usuàries.

Amb aquest cupó, que inclou la frase ‘Caminamos juntos. Colabora’, l’ONCE realitza una crida a aquelles persones que vulguin col·laborar amb la Fundación ONCE del Perro Guía.

La FOPG és una fundació de caràcter assistencial creada per l’ONCE el 1990 amb la finalitat de criar i ensinistrar gossos guia per a persones amb ceguesa o discapacitat visual greu. Presta els seus serveis a persones amb discapacitat visual de tot Espanya, en virtut de la col·laboració concertada amb la pròpia ONCE, que ofereix el gos guia com un servei social gratuït per a les persones afiliades a aquesta Organització que ho sol·licitin i siguin aptes per rebre aquest mitjà auxiliar de mobilitat.

La FOPG és membre permanent de la International Guide Dog Federation (IGDF), de l’European Guide Dog Federation (EGDF) i de l’European Breeding Network, grup de treball especialitzat en cria i millora genètica de gossos guia que agrupa centres i especialistes d’Europa i EUA.

La Fundació cria els seus propis gossos i assumeix tot el procés fins a tenir un gos guia perfectament ensinistrat, selecciona el sol·licitant més adequat per a ser aparellat amb ell, li imparteix el curs per aprendre a utilitzar-lo i, després del mateix, li cedeix el seu ús, donant-li suport tècnic després de la graduació durant tota la seva vida útil com a gos guia. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES