21.4 C
Barcelona
Dijous, 9 juliol, 2020

L’ONCE ret homenatge als gossos guia amb un cupó per reconèixer la seva tasca en favor de les persones cegues

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
cupo once gossos guia persones cegues

La Fundación ONCE del Perro Guía (FOPG) és el motiu del cupó de dissabte, 14 de març. Els gossos guia seran els protagonistes de 5,5 milions de cupons per reconèixer la tasca que desenvolupen en favor de l’autonomia de les persones cegues i el treball de l’Escola de la FOPG ensinistrant els gossos pigall.

A Catalunya treballen 189 gossos guia (157 a Barcelona; 14 a Girona; 1 a Lleida i 17 a Tarragona) que proporcionen més mobilitat i accessibilitat a les persones cegues que són les seves usuàries.

Amb aquest cupó, que inclou la frase ‘Caminamos juntos. Colabora’, l’ONCE realitza una crida a aquelles persones que vulguin col·laborar amb la Fundación ONCE del Perro Guía.

La FOPG és una fundació de caràcter assistencial creada per l’ONCE el 1990 amb la finalitat de criar i ensinistrar gossos guia per a persones amb ceguesa o discapacitat visual greu. Presta els seus serveis a persones amb discapacitat visual de tot Espanya, en virtut de la col·laboració concertada amb la pròpia ONCE, que ofereix el gos guia com un servei social gratuït per a les persones afiliades a aquesta Organització que ho sol·licitin i siguin aptes per rebre aquest mitjà auxiliar de mobilitat.

La FOPG és membre permanent de la International Guide Dog Federation (IGDF), de l’European Guide Dog Federation (EGDF) i de l’European Breeding Network, grup de treball especialitzat en cria i millora genètica de gossos guia que agrupa centres i especialistes d’Europa i EUA.

La Fundació cria els seus propis gossos i assumeix tot el procés fins a tenir un gos guia perfectament ensinistrat, selecciona el sol·licitant més adequat per a ser aparellat amb ell, li imparteix el curs per aprendre a utilitzar-lo i, després del mateix, li cedeix el seu ús, donant-li suport tècnic després de la graduació durant tota la seva vida útil com a gos guia. 

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Finestrelles envia àpats solidaris a domicili en benefici de la discapacitat intel·lectual

La Fundació Finestrelles juntament amb el xef Ezequiel Devoto del Restaurant Olivos...

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple combina enguany el format online i el presencial

https://www.youtube.com/watch?v=5FWw_zWPD2Y&feature=emb_logo El proper 12 de juliol arriba una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que enguany...

S’amplia el termini per complir amb les activitats subvencionades a càrrec de l’IRPF

Les entitats que impulsen activitats subvencionades amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, en l’àmbit...

Sèrie de vídeos del Grup TEB amb testimonis de persones amb discapacitat durant la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=EOBn423sl2k&t=8s El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un sèrie de vídeos sota el títol  “Des d’una altra...

Violeta Richart guanya el premi literari Roc Boronat d’ONCE Catalunya amb la novel·la ‘Y’

L’escriptora Violeta Richart ha estat la guanyadora de la XXII edició del premi literari Roc Boronat que...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -