La Fundació el Maresme demana un augment de les subvencions públiques per absorbir la pujada del SMI

L’increment a 900€ provocarà la inviabilitat de molts CET

fundació maresme augment subvenciosn públiques absorvir smi
Usuaris de la Fundació el Maresme manifestant-se pel SMI // Foto: Fundació el Maresme

La Fundació el Maresme s’ha sumat a les demandes del Tercer Sector per denunciar que la pujada del 22,4% del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que entrarà en vigor el proper mes de gener, no vagi acompanyada d’un augment de les subvencions públiques, fet que fa perillar la viabilitat del sector, ja que les entitats sense ànim de lucre a través dels Centres Especials de Treball, no poden repercutir aquest augment salarial en els seus clients.

Aquesta situació pot provocar una greu situació financera dels CETs si la Generalitat de Catalunya i el Govern central no augmenten la inversió per compensar l’increment del SMI.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Actualment, els Centres Especials de Treball catalans donen feina a 9.500 persones amb discapacitat d’especial dificultat, i en concret el CEO del Maresme a més de 200 persones de la comarca, les quals tenen una remuneració corresponent al SMI. Les persones amb discapacitat intel·lectual són empleats que per llei haurien de tenir un 50% del sou subvencionat, però no sempre és així.

Davant d’un model que subvenciona la productivitat per garantir l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, un increment de l’SMI incrementa el llindar d’ocupabilitat i, si es volen mantenir aquests llocs de feina, és imprescindible incrementar el percentatge del 50% al 75% de l’SMI de subvenció per recuperar l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, que representaria una dotació pressupostària addicional d’aproximadament 30 milions d’euros a Catalunya.

BANER_300X250

És una situació greu que ja s’ha constatat que provocarà pressupostos negatius i tancaments amb pèrdues substancials en quasi la totalitat dels CETs que atenen majoritàriament a persones amb discapacitat amb especials dificultats. Aquestes entitats no podran fer efectiu l’increment de l’SMI a 900 € i la major part dels treballadors amb discapacitat amb especials dificultats de Catalunya estan en risc d’exclusió laboral.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*