Diumenge, 24 octubre 2021
IniciTercer Sector SocialLa Taula del Tercer Sector demana que les polítiques socials siguin una...

La Taula del Tercer Sector demana que les polítiques socials siguin una prioritat en la propera legislatura

Aquesta setmana ha impulsat l’acció a les xarxes #14RespostesSocials

propostes politiques socials taula tercer sector
L’entitat ha preparat un decàleg de propostes amb motiu de les eleccions // Foto: Taula Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa i representa més de 3.000 entitats socials catalanes demana que les polítiques socials siguin una prioritat clara i inexcusable per al nou Govern que sorgeixi de les eleccions al Parlament de Catalunya. “Fa massa anys que tenim unes polítiques socials adormides, que s’han desenvolupat a batzegades i que no han donat resposta a les necessitats reals de les persones en situació de més vulnerabilitat”. 

La Covid-19 ha demostrat que el sistema de protecció i drets socials no té prou musculatura per afrontar la greu crisi social que colpejarà el país en els pròxims anys. “O el benestar, l’atenció i les cures a les persones són una prioritat clara i inexcusable per al pròxim Govern o seguirem arrossegant durant anys una pobresa crònica, unes desigualtats creixents i una exclusió injusta que, cada cop més, deixa més persones enrere i sense els drets i les oportunitats que els pertanyen” alerta la Taula. 

La Taula ha impulsat aquesta setmana l’acció 14#RespostesSocials a les xarxes per interpel·lar directament als partits polítics sobre les seves polítiques socials prioritàries i si es comprometen a impulsar la Llei del Tercer Sector.

Els partits coincideixen que cal augmentar els recursos per lluitar contra la pobresa i les desigualtats, sobretot la infantil; incrementar les polítiques d’habitatge per assegurar l’accés a un habitatge digne i assequible; enfortir el sistema de cures, salut i els serveis socials; millorar els serveis i suports a les persones amb discapacitat i a la gent gran (en aquest últim cas, introduint canvis en el model d’atenció residencial) i també aplicar millores en les polítiques que garanteixen uns ingressos mínims per a la cobertura de necessitats bàsiques.

Pel que fa a la Llei del Tercer Sector, la totalitat de les formacions han mostrat el seu compromís per impulsar una Llei del Tercer Sector en la pròxima legislatura (que reconegui la importància i l’aportació de les entitats socials a la societat i les persones; que permeti que el tercer sector sigui un interlocutor reconegut per l’Administració i per tenir més estabilitat i seguretat econòmica i jurídica), però també per estrènyer el treball conjunt entre les Administracions Públiques i les entitats socials. 

D’altra banda, amb motiu de les eleccions, la Taula del Tercer Sector ha elaborat un decàleg amb les seves 10 prioritats socials per afrontar els efectes socials de la pandèmia, tant a curt com a mitjà i llarg termini.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES