La Taula del Tercer Sector demana que el nou Executiu espanyol prioritzi les polítiques per a les persones amb discapacitat

Exigeix que s’aprovin uns nous pressupostos estatals

nou executiu polítiques persones discapacitat
El president Pedro Sánchez va ser investit la setmana passada // Foto: CEDDD

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que aglutina i representa més de 3.000 entitats socials catalanes, espera que amb la constitució del nou govern espanyol, el nou executiu prioritzi, entre d’altres, les polítiques per a les persones amb discapacitat.

En aquest sentit demana que en l’agenda política es faci efectiu el compliment de la Convenció de l’ONU, l’eliminació del copagament per garantir la vida independent de les persones amb discapacitat, la reforma de les pensions no contributives per raons d’invalidesa per assegurar uns ingressos mínims i el reforç de mesures de suport a l’ocupació i inserció sociolaboral del col·lectiu, especialment davant dels nous increments del salari mínim interprofessional.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per l’entitat totes aquestes polítiques només seran possibles amb l’aprovació d’uns nous pressupostos que garanteixen les necessitats reals de les persones més vulnerables. 

Així també, la Taula recorda que la prioritat principal del nou executiu central ha de ser la lluita contra la pobresa i la reducció de les desigualtats. La taxa de risc de pobresa és de més del 25% a l’Estat (INE, 2019) i a Catalunya és de més del 20% (IDESCAT, 2019), una pobresa que és crònica i estructural i que necessita la posada en marxa de l’Estratègia estatal de Lluita contra la pobresa. La reducció de la bretxa de desigualtat també ha de ser un objectiu, tenint en compte que Espanya és el 4t país de la Unió Europea amb més desigualtats i on la distància entre persones riques i pobresa més ha augmentat (Informe Oxfam Intermón, 2019).

BANER_300X250

Altres reptes socials que ha d’entomar el nou executiu són el desenvolupament de polítiques d’habitatge valentes que facin front a la situació d’emergència habitacional que vivim; la millora de la qualitat i l’estabilitat de l’ocupació; i la millora de les polítiques migratòries.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*