El CERMI demana al Ministeri de l’Interior informació detallada sobre l’accessibilitat de les comissaries de policia

accessibilitat comissaries persones discapacitat
Les comissaries de policia han de ser espais totalment accessibles // Foto: Wikimedia

El Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) ha sol·licitat a la Subsecretaría del Ministerio del Interior informació detallada sobre l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat de les Comissaries del Cos Nacional de Policia (CNP).

En concret demana informació sobre les comissaries amb servei d’atenció al públic, per veure si compleixen amb la legislació vigent en matèria d’accessibilitat universal, i en cas de no fer-ho, saber quan està previst que siguin accessibles. Aquesta sol·licitud d’informació s’estén a les oficines d’expedició del Document Nacional d’Identitat (DNI) i/o del Passaport.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La sol·licitud del CERMI també inclou les Casernes de la Guàrdia Civil en els que s’atèn a la ciutadania, i els projectes en curs per dotar d’accessibilitat a aquestes instal·lacions.

Cal recordar que des del passat 4 de desembre de 2017, tots els entorns, productes i serveis han de ser accessibles per disposició legal i que el seu incompliment de la normativa en aquesta matèria constitueix un il·lícit sancionable administrativament.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*