21.4 C
Barcelona
Dijous, 9 juliol, 2020

Antonio Guillén: En aquesta taula construirem el futur, però també cal garantir el present de les persones amb discapacitat”

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
Antonio Guillén Moment-constitució-Taula-Pacte-Nacional-Drets-Persones-discapacitat
Moment de la constitució de la Taula del Pacte Nacional de les Persones amb Discapacitat // Foto: Jordi Bedmar

El president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), Antonio Guillén, va reclamar que no s’oblidin els problemes d’avui del col·lectiu de les persones amb discapacitat a la primera reunió de la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar ahir.

Guillén va celebrar a la vegada l’impuls del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com a mostra del compromís del Govern amb el futur dels drets de les persones amb discapacitat, i en la seva intervenció va dir que “en aquesta taula construirem el futur, però també cal que garantim el present”.

El president del COCARMI i vicepresident segon del Consell de la Discapacitat de Catalunya, Codiscat, va continuar dient que “s’està determinant la continuïtat i la sostenibilitat econòmica del teixit associatiu, des del qual estem sostenint a les persones dins de la comunitat. Per aquestes persones no podem dir només bones paraules, sinó que hem de poder donar resposta, també, a les seves necessitats d’avui”.

El Pacte Nacional, del qual es constitueix la Taula que l’ha de fer possible, ha de ser l’eina que abordi tots els reptes que té la ciutadania amb discapacitat d’acord amb els principis i mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

En aquest sentit, Guillén va voler recordar els “deures” que ens ha posat recentment el Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat sobre l’aplicació de la Convenció; uns deures relacionats amb la prevalença d’un enfocament paternalista, la lentitud a derogar normes que reforcen una percepció negativa de la discapacitat (avortament, eutanàsia), els escassos avenços per garantir la plena intervenció i participació del col·lectiu en igualtat de condicions o la manca de formació per a professionals de l’educació, la salut i el poder judicial, entre d’altres.

El màxim portaveu de la discapacitat a Catalunya també va fer una crida perquè en la presa de decisions per fer front als diferents reptes (lluita contra la discriminació, finançament de les entitats, suports necessaris, continuïtat i sostenibilitat dels serveis…) puguin “participar tots els actors implicats, per no deixar ningú enrere”.

La Taula organitzarà, al llarg dels propers 12 mesos, diverses reunions en què participaran, a més de membres del Codiscat, altres agents com els agents econòmics i socials més representatius, els col·legis professionals,  entitats municipalistes, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Guies d’Arrel, guies de muntanya que fan de la natura una experiència 100% inclusiva

Guies d'Arrel és un projecte de guies de muntanya inclusius, dedicat a...

Finestrelles envia àpats solidaris a domicili en benefici de la discapacitat intel·lectual

La Fundació Finestrelles juntament amb el xef Ezequiel Devoto del Restaurant Olivos han unit esforços aquest any...

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple combina enguany el format online i el presencial

https://www.youtube.com/watch?v=5FWw_zWPD2Y&feature=emb_logo El proper 12 de juliol arriba una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que enguany...

S’amplia el termini per complir amb les activitats subvencionades a càrrec de l’IRPF

Les entitats que impulsen activitats subvencionades amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, en l’àmbit...

Sèrie de vídeos del Grup TEB amb testimonis de persones amb discapacitat durant la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=EOBn423sl2k&t=8s El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un sèrie de vídeos sota el títol  “Des d’una altra...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -