Dilluns, 6 desembre 2021
IniciDestacadesAntonio Guillén: En aquesta taula construirem el futur, però també cal garantir...

Antonio Guillén: En aquesta taula construirem el futur, però també cal garantir el present de les persones amb discapacitat”

Antonio Guillén Moment-constitució-Taula-Pacte-Nacional-Drets-Persones-discapacitat
Moment de la constitució de la Taula del Pacte Nacional de les Persones amb Discapacitat // Foto: Jordi Bedmar

El president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), Antonio Guillén, va reclamar que no s’oblidin els problemes d’avui del col·lectiu de les persones amb discapacitat a la primera reunió de la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar ahir.

Guillén va celebrar a la vegada l’impuls del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com a mostra del compromís del Govern amb el futur dels drets de les persones amb discapacitat, i en la seva intervenció va dir que “en aquesta taula construirem el futur, però també cal que garantim el present”.

fiare banca etica crowdfunding

El president del COCARMI i vicepresident segon del Consell de la Discapacitat de Catalunya, Codiscat, va continuar dient que “s’està determinant la continuïtat i la sostenibilitat econòmica del teixit associatiu, des del qual estem sostenint a les persones dins de la comunitat. Per aquestes persones no podem dir només bones paraules, sinó que hem de poder donar resposta, també, a les seves necessitats d’avui”.

El Pacte Nacional, del qual es constitueix la Taula que l’ha de fer possible, ha de ser l’eina que abordi tots els reptes que té la ciutadania amb discapacitat d’acord amb els principis i mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

En aquest sentit, Guillén va voler recordar els “deures” que ens ha posat recentment el Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat sobre l’aplicació de la Convenció; uns deures relacionats amb la prevalença d’un enfocament paternalista, la lentitud a derogar normes que reforcen una percepció negativa de la discapacitat (avortament, eutanàsia), els escassos avenços per garantir la plena intervenció i participació del col·lectiu en igualtat de condicions o la manca de formació per a professionals de l’educació, la salut i el poder judicial, entre d’altres.

El màxim portaveu de la discapacitat a Catalunya també va fer una crida perquè en la presa de decisions per fer front als diferents reptes (lluita contra la discriminació, finançament de les entitats, suports necessaris, continuïtat i sostenibilitat dels serveis…) puguin “participar tots els actors implicats, per no deixar ningú enrere”.

La Taula organitzarà, al llarg dels propers 12 mesos, diverses reunions en què participaran, a més de membres del Codiscat, altres agents com els agents econòmics i socials més representatius, els col·legis professionals,  entitats municipalistes, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES