Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciCulturaLa segona edició del Festival de Cinema La GRAN pantalla tanca amb...

La segona edició del Festival de Cinema La GRAN pantalla tanca amb 10.000 espectadors

El format online multiplica per 5 el nombre d’espectadors

cartell festival cinema la gran pantalla

Al voltant de 10.000 persones han seguit la segona edició de La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, que es va tancar divendres passat a Barcelona i que enguany s’ha pogut seguir per la plataforma Filmin

Aquesta xifra representa un èxit total, ja que suposa un increment d’espectadors quasi cinc vegades més que a la primera edició, tenint en compte que enguany el festival s’ha celebrat en format online per la crisi de la Covid-19.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El festival va presentar una programació adaptada a la nova situació, mantenint les seves seccions i activitats habituals en una edició que ha permès dur La GRAN pantalla a tot l’estat i, d’aquesta manera, ampliar el seu públic i diversificar-lo. “El fet d’exhibir el festival a Filmin ha permès que hagi arribat a molts llocs, tant de Catalunya com de la resta de l’estat”, ha afirmat Alfredo Cohen, director del festival. Segons Cohen, ha estat una edició que, malgrat les dificultats, ha obtingut un molt bon resultat. “Estem molt contents amb aquesta segona edició. No ha estat fàcil, però m’agrada pensar que hem creat un projecte útil i que les persones grans, davant la gran pantalla, s’han pogut sentir millor, més orgulloses de la seva experiència, més poderoses, més segures d’elles mateixes… i menys soles”, explica.

Pel que fa a les activitats paral·leles que ha presentat aquest any La GRAN pantalla, els dos Grans debats i els tres Cinefòrums, també han tingut una molt bona acollida. “Les diferents activitats participatives que hem dut a terme dintre del marc del festival, les quals recullen les experiències que elParlante va desenvolupar en el confinament, ens han permès confirmar que les noves tecnologies poden generar espais de trobada ben necessaris i que el cine pot ser un mínim comú múltiple perquè les persones s’expressin i dialoguin sobre temes que els preocupen”, conclou Cohen.

La GRAN pantalla és un festival que es pensa a llarg termini i que pretén tornar el més aviat possible a llocs de trobada física, però la bona acollida del format online corrobora que se seguirà utilitzant com a segona finestra del festival. “Aquesta segona edició ha estat un gran repte, ja que hem hagut de reaccionar amb molt poc temps per tal de reformular i adaptar el nostre festival. Amb tot, ha estat un gran aprenentatge”, afirma Katherina Harder, directora artística de La GRAN pantalla, conclou.

Palmarès La GRAN pantalla 2020

El premi al Millor Curtmetratge Internacional de la Gran Pantalla 2020 ha estat atorgat a Between a Rock and a hard place, de Mads Koudal.

La Menció especial del jurat de La GRAN pantalla 2020 ha estat per Barê Giran, del director de cine kurd Yılmaz Özdil.

Per últim, el Premi del Públic de La GRAN pantalla 2020 ha estat per a la pel·lícula de María Jáimez: Manolo Montesco y María Capuleto, un exquisit documental sobre els seus avis que proposa una divertida analogia entre la història de Romeo i Julieta i la dels seus familiars.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content