Diumenge, 24 octubre 2021
IniciGent GranACRA demana al president Torra un pla de suport al sector privat...

ACRA demana al president Torra un pla de suport al sector privat per garantir-ne la sostenibilitat

Davant la prohibició de realitzar nous ingressos

La trobada ha tingut lloc al Palau de la Generalitat // Foto: ACRA

Representants de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) s’han reunit avui amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per parlar de la situació actual del sector, i, molt especialment, de l’afectació viscuda a les residències i centres de dia de gent gran.

En la trobada també s’ha analitzat conjuntament la situació dels rebrots i el pla de contingència presentat pel Govern. En aquest sentit, Torra ha assegurat que el comitè d’experts per a la transformació del sistema públic de salut aborda com a prioritat la coordinació sociosanitària amb les residències, una possibilitat que des d’ACRA s’ha valorat molt positivament. 

Des d’ACRA s’ha sol·licitat un “Pla de suport al sector privat” que passi per la sostenibilitat d’uns centres que es veuen greument afectats per la prohibició de realitzar nous ingressos. “El nostre sector és essencial i no es pot deixar caure. Hi ha moltes persones en llista d’espera”, ha explicat la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual. En aquest sentit, només hi ha dues possibilitats: o permetre nous ingressos o el pagament de les places buides per part de l’administració, tal i com ja s’està fent en aquelles places concertades i col·laboradores finançades públicament per la Generalitat de Catalunya. 

Des de l’entitat que defensa els drets dels recursos assistencials de gent gran a Catalunya, també s’ha insistit en la necessitat de situar el debat del model de gestió de les residències en la “qualitat i no en la titularitat”, atès que la col·laboració público privada ha funcionat i està funcionant al nostre país, i és per això que cal seguir apostant-hi de forma decidida.

Una altra reivindicació de l’ACRA a la trobada, han estat la necessitat de disposar d’un pla tarifari a cinc anys que permeti millorar les condicions laborals dels treballadors i iniciar la negociació d’un conveni català.

En la reunió també han estat presents  el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, la Directora General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Aina Plaza, i la Directora General de Coordinació Interdepartamental, Ester Obach, així com la Presidenta, Cinta Pascual, el vicepresident, Ignasi Aletà, i Ramon Ramells i Montse Llopis en qualitat de vocal i directora general d’ACRA.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES