Dimarts, 19 octubre 2021
IniciCulturaEl 2on Festival de Cinema de les Persones Grans de Barcelona se...

El 2on Festival de Cinema de les Persones Grans de Barcelona se celebrarà en format online

‘La Gran pantalla’ tindrà lloc del 7 al 17 de juliol

festival cinema la gran pantalla
La segona edició es farà en format online // Foto: La Gran Pantalla

A causa de la crisi provocada per la Covid-19, La Gran pantalla, el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona, celebrarà aquest any la segona edició en versió online del 7 al 17 de juliol des de la plataforma Filmin i la pròpia web del Festival.

Així, l’edició d’enguany serà una oportunitat per acompanyar i apropar les persones grans a les noves tecnologies, de forma personalitzada i divertida. “La crisi sanitària desencadenada per la pandèmia de la COVID-19 i el confinament al qual s’han vist obligades les nostres persones grans estan afectant, no tan sols a la seva salut física, sinó molt especialment a l’emocional”, afirma Alfredo Cohen, director del Festival qui assegura que la importància del fet que les persones grans estiguin connectades és ja una realitat. “Estem convençuts que l’edició online de La GRAN pantalla aportarà al nostre públic, a través del setè art, nous valors, així com noves possibilitats per a la trobada, la socialització i el diàleg sobre les problemàtiques actuals”, assegura.

Cohen considera que aquesta edició és més necessària que mai. “Ara, quan comencem a despertar a poc a poc del malson de la Covid-19, encara impactats que s’hagi emportat a milers de les nostres persones grans en tan sols un parell de mesos, i molt conscients de la necessitat de seguir-nos cuidant, tenim la convicció, més que mai, que aquest festival té sentit”, conclou.

Programació i activitats

El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona mantindrà una selecció internacional de 6 llargmetratges i de 14 curtmetratges. Aquests últims, escollits entre els més de 250 rebuts, entraran en la competició al premi Millor Curtmetratge Internacional La GRAN Pantalla. El Festival, com a l’edició anterior, també presentarà una sèrie d’activitats participatives: una nova secció de Grans Diàlegs i tres Cinefòrums.

“Entenem el cinema com una poderosa eina de transformació social i, com l’any passat, volem continuar desmuntant prejudicis i estereotips sobre les persones grans a través de la nostra programació”, afirma Katherina Harder, directora artística i de programació del Festival. Harder assegura que en aquesta segona edició el programa s’ha hagut d’adaptar i reduir davant la necessitat de presentar el festival de manera online. “Enguany tenim una programació reduïda, però no menys interessant. A més, esperem que aquesta edició online ens permeti ampliar el nostre públic i arribar a una major diversitat de comunitats.”

El Festival celebrarà una inauguració, el 6 de juliol, als Cinemes Girona. “Hem decidit celebrar una inauguració simbòlica als Cinemes Girona, el dia abans que el festival comenci online a la plataforma Filmin, amb convidats i gent del sector”, afirma Alfredo Cohen. Per al director del festival aquesta inauguració és també “un desig de somiar que en la pròxima edició s’hagi superat la crisi sanitària global i que les persones grans, les quals són les protagonistes i també el públic de La GRAN pantalla, hagin deixat de ser vulnerables a la participació social”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES