Dilluns, 25 gener 2021
Inici Recerca i Tecnologia Impulsen una plataforma de comunicació sense llenguatge oral per a menors amb...

Impulsen una plataforma de comunicació sense llenguatge oral per a menors amb discapacitat

Liderada per la professora de l’UOC, Ruth Candela

infants comunicacio sense llenguatge oral
Hi ha molts infants que requereixen vies de comunicació alternatives // Foto: Unplash

El projecte AlfaSAAC liderat per Ruth Candela, psiquiatra i professora col·laboradora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació està  creant una plataforma en línia en espanyol per a la formació, l’acompanyament, l’assessorament i la recerca en comunicació augmentativa i alternativa i alfabetització de menors amb problemes de comunicació, com poden ser els infants amb trastorns de desenvolupament o amb discapacitat.

La comunicació augmentativa i alternativa -encara molt poc difosa al nostre país- consisteix a utilitzar qualsevol modalitat de comunicació -excepte la parla- per expressar pensaments, necessitats, desitjos i idees, amb la particularitat que les persones no fan servir la seva pròpia veu, sinó altres mètodes, com ara sistemes pictogràfics, programaris específics, lectors oculars, etc.

ARC Soluciones publi

L’objectiu d’AlfaSAAC és crear un espai perquè professionals i famílies de nens amb discapacitat aprenguin a comunicar-se amb ells i els puguin oferir les oportunitats necessàries per aprendre a llegir i escriure.

Aquest projecte, que encara es troba en la fase de desenvolupament del web, és una dels vuit finalistes de l’SpinUOC, el programa d’emprenedoria de la UOC, impulsat per la plataforma Hubbik, que se celebrarà l’1 d’octubre.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES