Diumenge, 17 octubre 2021
HomeInclusió LaboralLa nova legislació de contractació pública segueix donant l’esquena als CETs que...

La nova legislació de contractació pública segueix donant l’esquena als CETs que no són d’Iniciativa Social

legislació contractacio publica  cets iniciativa social
El Govern de Pedro Sánchez acaba d’aprovar el Reial Decret 3/2020 // Foto: CEDDD

El Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o con Dependencia (CEDDD) ha mostrat el seu malestar per la publicació al BOE, la setmana passada, del Reial Decret 3/2020, de mesures urgents en l’àmbit de la contractació pública en diferents sectors que reitera la seva reserva als Centres Especials de Treball considerats d’iniciativa social.

Així com va passar en la Llei de Contractes del Sector Públic, l’entitat considera aquesta mesura totalment discriminatòria i intolerable per a la resta de CETs, que suposen aproximadament la meitat de les entitats a tota Espanya.

Les noves mesures que ara s’han incorporat a l’ordenament jurídic espanyol són derivades de directives de la Unió Europea en l’àmbit de la contractació pública a la contractació per entitats.

Però segons el CEDDD la normativa europea només exigeix en els contractes públics reservats que l’objecte principal d’aquestes entitats sigui la integració social i professional de persones amb discapacitat , així com que el 30% dels empleats siguin treballadors amb discapacitat, aspectes que compleixen tots els Centres Especials de Treball.

L’entitat considera que aquesta aprovació exprés per Reial Decret obeeix a evitar més sancions a Espanya per la tardia transposició de les normatives europees.

Cal tenir en compte que actualment hi ha en curs una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justicia de la Unió Europea sobre si la transposició realitzada per Espanya en la primera Llei de Contractes del Sector Públic en aquesta qüestió s’ajusta o no al Dret de la Unió Europea i als seus principis en matèria de contractació pública, com són els d’igualtat de tracte, no discriminació, reconeixement mutu, proporcionalitat i transparència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES