24.6 C
Barcelona
Divendres. 3 juliol, 2020
Inici Inclusió El Homrani inaugura una llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual...

El Homrani inaugura una llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sant Boi

conseller el homrani llar residencia discapacitat intel·lectual sant boi

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, van inaugurar ahir la primera llar residència pública per a persones amb discapacitat intel·lectual d’aquest municipi del Baix Llobregat.

La llar residència està adaptada tant a les activitats diàries de les 8 persones que hi resideixen, com a les necessitats individuals de rehabilitació i terapèutiques. 

En aquest sentit, el conseller El Homrani va destacar que el nou servei dona “atenció de qualitat als nois i noies amb discapacitat que ho necessiten” perquè “puguin desenvolupar la seva vida de forma autònoma i en un marc d’integració social i familiar.” La llar –on viuen 8 persones- “vol ser un espai ple de vida, caliu, socialització i trobada, un espai de creixement personal, d’aprenentatge i de treball compartit.”

La llar residència està concertada per l’Ajuntament del municipi amb la Generalitat, mitjançant un conveni de col·laboració. L’administració local aporta el local i gestiona el servei, mentre que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat n’assumeix el finançament. Concretament, està previst que aquest any s’hi destini un màxim 228.000 euros. La cooperativa Suara s’ocupa de l’atenció a les persones residents.

El conseller va fer una defensa del valor de la diversitat: “Equipaments com el que avui inaugurem serveixen per anar construint una societat diversa, un país que valori la diversitat. Que entengui que la diferència ens aporta riquesa social i cultural. Volem, sobretot, un país que entengui que la diversitat no pot ser l’origen de cap discriminació ni desigualtat; i que les persones amb discapacitat de casa nostra han de poder gaudir d’oportunitats que els permetin tenir una vida plena.”

Compromís amb les persones amb discapacitat

En el marc del treball per a fer de Catalunya un país inclusiu i obert a la diversitat, el Govern impulsa el Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat, una eina al servei del col·lectiu de persones amb discapacitat que vol donar resposta a tots els reptes que tenen, d’acord amb els principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

A més a més, des del Departament, s’han impulsat mesures com l’increment entre un 1,2% i un 5% les tarifes dels serveis dirigits a persones amb discapacitat; s’ha augmentat un 22% el mòdul de suport per a treballadors amb discapacitat als centres especial de treball (CET) per cobrir la pujada del salari mínim; s’ha millorat la dotació dels serveis per a persones amb discapacitat i s’ha augmentat la quantitat dels diners de butxaca de les persones amb discapacitat que es beneficien d’un servei no gratuït.

Sant Boi de Llobregat disposa d’altres equipaments adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual, que són: el centre ocupacional Sant Jordi, la residència Santa Anna (al Parc Sanitari Sant Joan de Déu), la residència i el centre de dia Los Sauces (especialitzats en l’atenció a la pluridiscapacitat).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...