Es presenta al Constitucional el primer recurs contra la nova Llei de Contractes del Sector Públic

El Tribunal ha admès a tràmit la proposta presentada per Unidos Podemos

recurs llei contractes socials públics
La nova llei discrimina als Centres Especials de Treball, segons el CEDDD // Foto: Grup Cooperatiu TEB

El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel Grup Parlamentari d’Unidos Podemos del Congrés dels Diputats contra diversos preceptes de la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic. La resolució no deixa en suspens la norma, que va entrar en vigor el passat 9 de març.

L’objectiu de la impugnació és la modificació de la naturalesa jurídica de les prestacions que percep el concessionari, que van passar a ser “de naturalesa de prestació patrimonial de caràcter públic no tributari” suposant una ruptura dels principis tradicionals i que afecta als principis tributaris directament. Amb aquest canvi es buscaven dues finalitats: que el concessionari cobri la contraprestació dels usuaris i la faci seva. I en segon lloc, que es pretengui eliminar el límit del cost del servei propi de la taxa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Tribunal ha acordat donar trasllat de la demanda al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern, que disposen d’un termini de quinze dies per a personar-se en el procediment i formular al·legacions; posteriorment el Tribunal resoldrà un cop estigui conclòs el procés.

El Consejo Español para la Defensa de Personas con Discapacidad y/o Dependencia (CEDDD), que segueix el desenvolupament de la citada Llei, espera que s’obri una oportunitat per a rectificar la Llei en quant a la discriminació i exclusió de la gran majoria dels Centres Especials de Treball, tot i que en el recurs presentat no es faci referència explícita a la greu discriminació que pateixen la gran majoria dels Centres Especials de Treball en la contractació pública.

BANER_300X250

Segons la CEDDD, la Llei de Contractes del Sector Públic constitueix un autèntic monopoli en matèria de contractes reservats ja que la reserva s’estableix en favor de les entitats que compleixen amb unes condicions que només poden complir els 230 Centres Especials de Treball de l’ONCE amb la exclusió de la resta de Centres Especials de Treball d’iniciativa privada.

Per la CEDDD, aquesta dinàmica pot derivar en un encariment dels concursos al que només poden concórrer aquestes entitats, un fet que vulnera clarament les normes de competència.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*