La Llar de Persones Sordes de Lleida celebra el seu 63è aniversari

Homenatjats els socis de 25 anys d'antiguitat

homenatjats llar sords lleida
Lliurament de medalles als socis de 25 anys // Imatge cedida per l’Ajuntament de Lleida

La Llar de Persones Sordes de Lleida va celebrar el passat dia 24 de gener el seu 63è aniversari coincidint amb la festivitat del seu patró Sant Francesc de Sales. Durant l’acte, es va aprofitar per homenatjar els socis que fa 25 anys que hi són a l’entitat, mèrit que en aquesta ocasió va ser per Domingo Serrano i Maria Teresa Pena.

La tinent d’alcalde Montse Mínguez, els regidors Marta Gispert, Carles Vega i José Maria Córdoba van assistir a l’acte i van lliurar les medalles juntament amb el director dels serveis territorials de Benestar Social, Antonio Reinoso, i la diputada del Parlament, Marisa Xandri.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Minguez va felicitar els membres de la Llar per aquests 63 anys i els va encoratjar a seguir treballant per a aquest col·lectiu i per millorar la seva qualitat de vida, recordant-los que sempre tindran a la Paeria al seu costat. La tinent d’alcalde va recordar els plens municipals que es retransmeten per televisió ja gaudeixen de traducció simultània en llengua de signes, però que encara faltava molt terreny a recorre, perquè aquest col·lectiu recuperi plenament els seus drets.

La presidenta de la Llar, Margarita Estradera, va comentar que l’objectiu general de la Llar de Persones Sordes de Lleida és la defensa dels seus drets, la seva integració laboral, social i formativa i promocionar mesures que tendeixin a l’eliminació de les barreres de comunicació. També va estar present el president del club Esportiu de Sords de Lleida, Juan Rafael Solans, i el sacerdot Xavier Pagès, l’únic sacerdot que coneix la llengua dels signes.

BANER_300X250

La Llar, que està integrada per una vuitantena de socis, preveu anualment un conjunt d’activitats per als seus membres, com concursos de cuina, de fotografia, excursions, conferències i tallers o trobades gastronòmiques, entre altres.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*