Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSLa gent gran amb discapacitat és un dels segments de la població...

La gent gran amb discapacitat és un dels segments de la població més exposat a la vulneració dels seus drets

Segons les conclusions de la webinar ‘Els drets de les persones grans: Exigència ètica’

campanya 25N diba
vulneració dels drets de la gent gran amb discapacitat
La gent gran amb discapacitat s’enfronta a una doble vulneració dels seus drets // Foto: Arxiu

La gent amb discapacitat més gran és un dels segments de l’edat avançada amb més exposició a la fallida dels seus drets, ja que acumulen discriminacions interseccionals derivades de l’edat i la discapacitat.

Aquesta és una de les principals conclusions del webinar ‘Els drets de les persones grans: Exigència ètica’ organitzat pel Col·legi de Registradors, que va comptar, entre d’altres persones, amb Álvaro García Bilbao, president de la Comissió de Persones Grans del Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI).

Álvaro García Bilbao s’ha referit durant la seva xerrada “Persones amb Discapacitat Majors, defensant un nou segment” que “aquest grup ha estat un dels més castigats per la pandèmia, tant per factors socials, polítics i legals i els ha col·locat en situacions de feblesa extrema” i ha afegit que, a més, “la prova evident és que hi ha escasses mencions a persones grans i, concretament, a persones amb discapacitat majors a tots els nivells”.

També ha posat de manifest el repte que ha suposat per a la ciutadania el nou escenari del COVID, amb precarització de situacions que ja eren fràgils abans. 

Campanya 25N Diputació de Barcelona

García Bilbao i la resta dels ponents de la webinar han insistit en els reptes ètics de l’envelliment entre els quals ha destacat “el dret a l’acompanyament com a dret fonamental davant la crisi de la soledat derivada de la pandèmia”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content