Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDestacadesLa Generalitat subvenciona 628 projectes d’entitats socials amb el fons procedent de...

La Generalitat subvenciona 628 projectes d’entitats socials amb el fons procedent de la recaptació del 0,7% de l’IRPF

chakir homrani subvenciona projectes recaptació irpf
El Departament dirigit per Chakir El Homrani ha publicat la resolució provisional de les subvencions // Foto: Taula Tercer Sector Social

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha publicat la proposta de resolució provisional d’atorgament de  subvencions a projectes socials a executar durant el 2019, amb càrrec al tram autonòmic de la recaptació del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

En total, s’han atorgat en aquesta convocatòria 31.154.251 euros, igual que en el 2017. Aquesta xifra respon al repartiment que ha fet el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que ha decidit destinar a Catalunya la mateixa quantitat que el 2017, tot i que aquest fons va augmentar en el conjunt de l’Estat 11 milions d’euros.

banner newsletter oferta 50%

Tot i amb això, el Departament dóna cobertura amb aquests ajuts a 628 activitats de 146 entitats sol·licitants diferents, la majoria federatives. També s’han destinat fons a remunerar les tasques de coordinació, sol·licitud i posterior justificació dels projectes que duen a terme les federacions i entitats coordinadores, amb la finalitat de poder arribar al màxim de projectes i d’organitzacions.

A més a més, s’han ampliat les línies subvencionades, que passen de 36 a 38. D’una banda, hi ha 34 tipus d’accions destinades als següents àmbits: protecció social, discapacitats, infància i adolescència, famílies,  joventut, poble gitano, persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, voluntariat, foment de la igualtat i, per últim, una acció destinada a la gestió i coordinació d’entitats.

D’altra banda, hi ha hagut 4 línies d’accions per finançar inversions. En concret, s’han atorgat  7.782.886,20€ a obres d’inversió, adequació, d’establiments i equipaments perquè s’ha detectat aquesta necessitat, ja que el Departament no compta amb cap línia específica per a finançar obres d’inversió en les seves convocatòries.

L’import sol·licitat per part de les entitats en el conjunt de la convocatòria de 2018 ha estat de 102.594.959,66 euros, mentre que el 2017 va ser de 63.931.884,49 euros, és a dir, la demanda ha augmentat en un 60,5%, fet que il·lustra l’obertura i el grau de concurrència superior en relació a quan la convocatòria era gestionada per l’Estat.

El termini d’al·legacions a la resolució provisional de la convocatòria és fins el dia 21 de gener, data a partir de la qual es procedirà a la publicació de la resolució definitiva per procedir al pagament dels imports a les entitats durant el mes de febrer de 2019.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content