Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciDiscapacitatEl Tercer Sector Social reclama al Govern un nou model per regular...

El Tercer Sector Social reclama al Govern un nou model per regular els serveis d’atenció a les persones

reunió tercer sector social model regular serveis atenció persones
Es tornarà a produir una nova reunió en un màxim de tres setmanes // Foto: La Confederació

La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya va plantejar dijous passat al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, la necessitat d’un nou model de col·laboració públic-social i una urgent actualització del finançament per garantir l’atenció de qualitat, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals dels professionals.

Els representants de La Confederació a la reunió li van demanar al conseller definir conjuntament un pla de treball i un calendari per avançar decididament en aquest projecte de Llei que ha de portar una nova regulació dels serveis d’atenció a les persones.

anunci guies d'arrel

En aquest sentit, el Govern es va comprometre a fixar una propera reunió en un termini màxim de tres setmanes en què es posarà sobre la taula un primer esborrany de proposta de Llei.

La Confederació va plantejar també que aquest nou model ha d’anar necessàriament acompanyat d’un pla urgent de recuperació i millora del finançament que situï el sector social al costat dels altres dos pilars de l’Estat del Benestar, salut i educació. La congelació des de fa deu anys de mòduls i tarifes dels serveis que presten les entitats socials ha abocat el sector a una situació crítica.

De fet, en els darrers deu anys les entitats socials han assumit un 6,58% de mitjana d’increments salarials vinculats als convenis col·lectius i un 15,9% d’increment del cost de la vida (referenciat en l’IPC català acumulat 2008-2018). Per aquest motiu La Confederació va posar de manifest la necessitat de recuperar el poder adquisitiu perdut i trobar urgentment la manera d’afrontar els increments previstos – ja per aquest exercici 2019 – en matèria laboral, econòmica i fiscal. Aquesta reclamació es traslladarà al Secretari general del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda en una reunió que La Confederació ja té acordada aquest mes de gener.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content