El Tercer Sector Social reclama al Govern un nou model per regular els serveis d’atenció a les persones

En una reunió de La Confederació amb el conseller Chakir El Homrani

reunió tercer sector social model regular serveis atenció persones
Es tornarà a produir una nova reunió en un màxim de tres setmanes // Foto: La Confederació

La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya va plantejar dijous passat al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, la necessitat d’un nou model de col·laboració públic-social i una urgent actualització del finançament per garantir l’atenció de qualitat, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals dels professionals.

Els representants de La Confederació a la reunió li van demanar al conseller definir conjuntament un pla de treball i un calendari per avançar decididament en aquest projecte de Llei que ha de portar una nova regulació dels serveis d’atenció a les persones.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, el Govern es va comprometre a fixar una propera reunió en un termini màxim de tres setmanes en què es posarà sobre la taula un primer esborrany de proposta de Llei.

La Confederació va plantejar també que aquest nou model ha d’anar necessàriament acompanyat d’un pla urgent de recuperació i millora del finançament que situï el sector social al costat dels altres dos pilars de l’Estat del Benestar, salut i educació. La congelació des de fa deu anys de mòduls i tarifes dels serveis que presten les entitats socials ha abocat el sector a una situació crítica.

BANER_300X250

De fet, en els darrers deu anys les entitats socials han assumit un 6,58% de mitjana d’increments salarials vinculats als convenis col·lectius i un 15,9% d’increment del cost de la vida (referenciat en l’IPC català acumulat 2008-2018). Per aquest motiu La Confederació va posar de manifest la necessitat de recuperar el poder adquisitiu perdut i trobar urgentment la manera d’afrontar els increments previstos – ja per aquest exercici 2019 – en matèria laboral, econòmica i fiscal. Aquesta reclamació es traslladarà al Secretari general del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda en una reunió que La Confederació ja té acordada aquest mes de gener.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*