Barcelona estrena un nou espai d’atenció per infants amb alteracions en el seu desenvolupament

En cinc anys, el CDIAP de Nou Barris ha passat a atendre un 62% més d’infants

barcelona centre atenció infants desenvolupament nou barris
Aquests centres estan adreçats a infants de 0 a 6 anys // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Casal de Barri de Torre Baró, un centre que va ser inaugurat el passat mes de febrer, acollirà al districte de Nou Barris un nou dispositiu per atendre la infància amb alteracions en el seu desenvolupament o amb el risc de tenir-ne.

Es tracta de l’ampliació de l’actual Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) que ja funciona al districte, i que a partir d’ara comptarà amb un segon punt de prestació del servei a la Zona Nord per millorar la cobertura de les famílies i dels infants que viuen als barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona.

BANER_300X250

Aquests centres tenen un caràcter universal per atendre qualsevol infant de 0 a 6 anys amb alteracions en el desenvolupament o risc de tenir-ne, amb independència de si la causa de l’alteració és biològica, psicològica i/o social.

L’obertura de la nova antena de la Zona Nord de Nou Barris arriba després d’una inversió per part de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat superior als 26.000 euros. Addicionalment, a partir del gener del 2019 està prevista l’ampliació d’hores dels serveis de neuropediatria i de psicomotricitat.

La inauguració d’aquest nou dispositiu arriba en que els dos CDIAP que gestiona l’Ajuntament, de fet, han experimentat un increment notable de les atencions fetes durant els últims anys. En concret, el de Nou Barris ha passat d’atendre 316 infants l’any 2013 a 512 infants l’any 2018, el que representa un increment del 62%. En el mateix període el de Ciutat Vella ha passat d’atendre 262 a 401 infants, un augment del 53%.

Entre les problemàtiques que aborden aquests dispositius hi ha la prematuritat d’un nadó, dificultats motrius, problemes de conducta, problemes emocionals (com ansietat o depressió, per exemple), dificultats cognitives o dificultats de llenguatge, entre d’altres.

En aquests centres es realitza el diagnòstic interdisciplinari de cada cas, sinó que també s’estableix un programa terapèutic individualitzat i s’acompanya i es proporciona a les famílies el suport que necessiten.

També s’orienta i s’ofereix suport tècnic als i a les professionals de la xarxa de serveis del territori i, alhora, es col·labora i es coopera amb aquests serveis en programes de prevenció i detecció precoç dels trastorns del desenvolupament i les situacions de risc en la població infantil fins als sis anys. A més a més es realitzen funcions com la investigació, la docència i la formació en el seu àmbit.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*