La Generalitat haurà de tornar 30 milions d’euros als CET per les retallades que va aplicar als anys 2014 i 2015

Arriba la sentència d’execució del TSJC

cet retallades govern
Els CETs realitzen una gran tasca social en l’àmbit laboral de les persones amb discapacitat // Foto: gencat

La Generalitat haurà d’abonar uns 30 milions d’euros a prop de 70 Centres Especials de Treball (CET) en concepte de les retallades a la bonificació del 50% del salari mínim que va aplicar el govern autonòmic als exercicis 2014 i 2015.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebre la setmana passada la petició d’execució de la sentència, donant la raó a la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (Fecetc), que havia presentat un recurs contenciós contra aquesta mesura.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Govern està ara obligat a pagar aquesta quantia després d’acabar-se el període per pagar o presentar recurs -una instància judicial va donar la raó a la Fecetc el passat mes de desembre- i ara s’obren diverses variants per fer-lo efectiu. La forma més probable és que la Generalitat negocïi una pagament en terminis, encara que aquest fet no està confirmat.

Aquesta resolució fa referència a les retallades que va aprovar el Govern d’Artur Mas al 2011 i que van tallar de cop les subvencions a les noves contractacions dels CET. Però la guerra entre la Generalitat i els Centres Especials de Treball continua encara en marxa, ja que aquests centres també reclamen compensacions per la retallada que la consellera Dolors Bassa va practicar per la convocatòria de subvencions dels anys 2017 i 2018. En aquesta ocasió la Generalitat va retallar al 25% el pagament de part del salari mínim a les persones amb un grau de discapacitat del 33% o menys i es reservaven els ajuts del 50% pels empleats amb una discapacitat més gran.

BANER_300X250

Els CET van entendre que aquestes condicions eren en realitat una retallada encoberta que també va acabar sent recorreguda davant el TSJC, tot i que encara no s’ha produït un fallo sobre el contenciós.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*