Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciGent GranLa Generalitat construirà una nova residència per a gent gran i un...

La Generalitat construirà una nova residència per a gent gran i un centre de dia al barri de Les Corts 

El sòl ha estat cedit per l’Ajuntament de Barcelona i s’hi destinaran 11,6 milions d’euros de Fons Europeus

nova residencia gent gran les corts
La consellera Violant Cervera en una reunió amb els veïns // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials construirà una nova residència assistida de gent gran i un centre de dia a Barcelona, concretament, al barri de les Corts. Aquest matí se n’ha presentat el projecte en un acte amb la consellera Violant Cervera i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez.

Drets Socials destinarà 11,6 milions d’euros procedents dels fons Next Generation a l’equipament de gestió pública, que es construirà en un solar de 1.771 metres quadrats al carrer Benavent cedit per l’Ajuntament de Barcelona. La cessió del solar quedava pendent del Pla d’Equipaments Residencials que van signar l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat l’any 2005. El total edificat ocuparà una superfície de 5.000 m2 per a un màxim de 90 places per al centre residencial. Està previst que les obres es puguin iniciar el darrer trimestre de 2024 i que el centre sigui una realitat el segon semestre del 2026.

La consellera Cervera ha destacat que la nova residència “s’adaptarà al nou model d’atenció centrada en la persona que estem impulsant des del departament, amb unitats de convivència més petites que permetin una major autonomia i independència”. Les instal·lacions estaran organitzades en unitats de convivència o mòduls d’entre 18 i 20 persones per tal de crear entorns més similars als d’un domicili particular i reduir l’excés d’estímuls, generant espais més tranquils i segurs. Com a mínim, el 70% dels dormitoris del centre residencial seran dormitoris individuals.

També s’hi preveuen altres espais d’atenció especialitzada com a sales o espais d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents que es puguin segmentar per donar diferents usos segons les necessitats.

El centre de dia tindrà 20 places i es destinarà a l’acolliment diürn i d’assistència a les activitats de la vida diària per a un grup persones grans que precisen d’una llar addicional sense les funcions pròpies dels dormitoris. Es proposa com espai independent de la residència, fins i tot amb accés independent.

Es tracta de la tercera residència pública de gent gran de nova construcció que s’anuncia. Anteriorment, el Departament de Drets Socials ha presentat els projectes dels centres residencials de Sabadell-Parc Central i de Sant Pere Nord a Terrassa. Tots tres equipaments estan finançats amb fons Next Generation.

14 milions de fons europeus per reforçar l’atenció a les persones

A més, el departament de Drets Socials transferirà a l’Ajuntament de Barcelona 13.869.401,26 euros de Fons Europeus fins l’any 2024 amb l’objectiu de millorar la protecció social. El conveni entre les dues administracions estableix que els projectes a desenvolupar hauran d’estar orientats a reforçar l’atenció a les persones amb necessitats socials, amb especial consideració al model de cures de llarga durada; modernitzar la gestió dels serveis socials amb l’ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació; i avançar en l’accessibilitat universal en els serveis públics per atendre millor.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content